Идеи за декорация на квартири могат да се използват за постигане на временни подобрения в обитаваните жилища под наем, които често се нуждаят от освежаване. Няколко оригинални идеи с мебелно фолио могат да превърнат старата печка или неприятно изглеждащия и пожълтял хладилник в ретро мебел с уникален цвят, а обелените кухненски шкафове в модерни и лъскави.

Квартира декорация

Наемането на квартира за първи път е вълнуващо, но често мястото нито изглежда като желания дом, нито прилича на такъв. Има множество идеи за дома направи си сам, които могат да помогнат в опитите обитаваните пространства да придобият по-привлекателен вид, но без да се инвестират много средства или време в тях. Все пак всички подобрения трябва да се правят с идеята, че въпросното жилище няма да се обитава вечно, а и хазяите често са против извършването на драстичните промени в тяхната недвижима собственост. За да се получат нещата добре и за двете страни са необходими идеи за обзавеждане и декориране, които непосредствено преди изнасянето си наемателите да могат да вземат със себе си в следващата квартира или да могат да отстранят по начин, по който да оставят апартамента в същия вид, в който са го приели.

Предлагаме ви няколко проекти идеи, с помощта на които бързо на достъпна цена ще успеете да превърнете квартирата си в място, което усещате като свой дом. Вижте кои от тях ще можете да приложите за себе си:

Квартира декораця

Има някои идеи за кухнята, които могат да я превърнат в хващащо погледа модерно пространство с винтидж акцент. Смяната на дръжките на старите шкафове за кухня веднага ще подобри вида им, както и обновяването на покритието им. Освен върху вратичките, листовете винил с лепящо-отлепващи се свойства може да се постави и върху хладилника, по желание в същия или в различен от цвета на шкафовете нюанс. Резултатът при използването на лесни за отстраняване идеи за декорация, които покриват големи повърхности винаги изглежда изумително. Вижте само кухнята на блогърката Елси Ларсън от "A Beautiful Mess".

Квартира декорация

Блогърът Брейди Толбърт напълно е преобразил пода в квартирата си, като е използват единствено меки плочки, които се отлепват и залепят на желаното място. Използването на шаблона диагонално прави пространството да изглежда като цяло по-голямо. Плочите са удобни за изрязване според желаните размери и лесни за монтаж. Какъв чудесен начин да се направи преобразяване на пространството, без да се харчат много средства, нали?

Квартири декорация

Самозалепващите се тапети, които приличат на големи стикери, могат да послужат за различни идеи за баня, които включват преобразяване на плоските повърхности, включително и стените. Блогърката Емили от "Small Fry" е преобразила банята си с този забавен и женствен тапет, без нито тя, нито наемодателят й да имат притеснения за вида на стената, тъй като и двамата са на ясно, че това решение е временно и при необходимост може да се отлепи лесно и бързо.

Квартира декор

Използването на залепващите се тапети не трябва да се ограничава само до стените. Те могат да се използват за декоративни идеи за хола или спалнята, като например върху чекмеджетата на стар скрин или шкаф. Този ботанически десен, например, покрива старата мебел и внася настроение и цвят в семплото обзавеждане на стаята. Той е фокусната точка в помещението благодарение на новото си покритие.

Квартира фуги

Подновяването на фугите е последната от евтините идеи за декорация в списъка. Подът в банята може да изглежда много по-красиво, ако се отделят един-два часа, за да се случи една невероятна трансформация. Често използван трик е да се боядисат отгоре старите фуги с бяла боя. Тъмните натрупвания и неприятно изглеждащи замърсявания ще станат блестящо бели.

Автор: Габриела Тодорова