Старите кухненски шкафове могат да бъдат лесно преобразени с помощта на контактната хартия, която е наричана още винилови лепенки, сменяем тапет или декоративна хартия за шкафове. Както и да я наричат, тя предоставя чудесни начини за персонализиране на захабените вратички за кухненски шкафове, които са достъпни за бюджета. Контактната хартия е лесна за поставяне и сваляне, което я прави много удобно решение за подобряване на вида на всеки шкаф за кухня, докато настъпи момента да бъде сменен с нов. Ето няколко интересни и умни начини за използването й с декоративни цели:

Контактно фолио за кухнята

Ето един начин да се внесе цвят върху чисто белите кухненски шкафове с помощта на пъстър кант в долната им част. Декорацията със сигурност не е отнела много време, но пък присъствието й се забелязва от далеч.

 

Контактно фолио за кухнята 

По-големите ролки самозалепващо декоративно фолио са много подходящи за покриването на цял кухненски шкаф. Когато искате да персонализирате кухнята си по лесен и евтин начин, винаги може да използвате този вариант. Внимателното поставяне на материала върху старите врати за кухненски шкафове ще гарантира добре свършената работа и всичко ще изглежда като оригинално направено.

Контактно фолио за кухнята

Методът работи върху кухненски шкафове с мивка така, както и при останалите кухненски шкафове. Водата не е проблем, стига преди да се залепи материалът целия шкаф да бъде добре забърсан. След като прилепне плътно по повърхността на вратичките, контактната хартия може да се мокри и пръска от течащата вода, без това да развали вида й.

Контактно фолио за кунята

Някои предпочитат да свалят вратичките на старите си шкафове за кухня и да акцентират върху рафтовете, които остават изложени на показ. При този вариант посудата винаги трябва да бъде добре подредена, тъй като за разлика от затворените шкафове за кухни тук се вижда отдалеч и всяка нередност прави впечатление. Поставянето на контактна хартия с интересна шарка или дори на обикновен тапет, който присъства върху една от стените в стаята, може да превърне тази мебел във фокусна точка, особено в малки пространства с неутрално обзавеждане.

Контактно фолио за кухнята

С помощта на доза креативност и контактна хартия всяка кухня може да получи драматично и геометрично преобразяване. Собственичката на този дом е искала да да персонализира кухнята си, която била напълно скучна и изцяло в бяло, но без да предприема драстични действия. Направила различни дизайни със залепващите се винилови лепенки, които лесно можела да премахне или промени след време, когато смени решението си или стила на стаята.

Контактно фолио за кухнята

Тази идея е чудесна за използване в квартири, в които наемателите не е нужно да инвестират средства за подобряване на вида на помещенията или да подменят старите мебели с нови. Преди да освободят жилището под наем просто ще отлепят декорациите, за да нямат проблем с хазяите си.

 Автор: Габриела Тодорова