Подредените гаражи изглеждат просторни и в тях всичко може да се намери по най-лесния начин, защото е сложено на мястото си и се вижда къде е отдалеч. За съжаление, обаче, тази идеална картинка може да се види рядко заради ограничените площи на помещението и заради забързаното ежедневие, в което рядко остава свободно време за подреждане или организиране на гаража. С помощта на тези идеи за намиране на място в гаража за съхранение на вещите всеки ще намери решение как да направи своя гараж по-практичен за използване и по-добре изглеждащ.

Гараж

  • Органайзер за въдиците

Вертикалните стенни стелажи могат да бъдат чудесно място за излагането на колекцията от въдици и рибарски такъми. Всичко, от което се нуждаете, за да си направите такъв е PVC тръба и мек нудъл от пяна за басейн.

В тръбата пробийте дупки с подходящо разстояние една от друга, в зависимост от броя на въдиците и мястото, на което искате да ги поставите. С помощта на нож направете процепи в пяната, които да отговарят на броя и разстоянието на дупките в тръбата. Използвайте винтове, за да прикрепите нудела към стената, а след това завийте и PVC тръбата към стената под него на удобна височина и поставете вашите въдици.

  • Поставка за съхранение на вещи на стената

Ако монтирате куки, скоби и друг хардуер само на винтове, губите много възможности. Най-добрата стратегия е да добавите слой от шперплат над стената, който ще ви осигурява непрекъсната закрепваща повърхност, така че лесно да монтирате рафтове за съхранение на вещи, да подреждате елементи по ефективен за пространството начин и да поберете повече неща върху свободната стена за съхранение.

Подредба на гараж

  • Пластмасови контейнери за лесно съхранение на вещи

Пластмасовите кошове и контейнери са чудесен начин да отделите и организирате оборудването си по спорт или по сезон. Често тези вещи се поставят подредени до някоя стена и затрупани с по-често използвани неща, като по този начин достъпът до тях става труден. Постоянното решение на този проблем може да се намери само за един уикенд с лесни за изграждане кули за съхранение, които са привлекателен и интелигентен начин да осигурите лесен достъп до вашите кошчета. Помислете за различни цветни контейнери за всеки спорт, за да намирите това, от което се нуждаете, възможно най-лесно и не забравяйте да използвате страничните части на дървената рамка за окачване на принадлежности.

  • Ъглови рафтове

Всеки сантиметър от гаража трябва да се използва. Вероятно вече сте поставили рафтове на очевидните места, но какво ще кажете в ъглите? Един удобен ъглов рафт е бърз, лесен и евтин за монтиране. Използвайте шперплат или дъски, за да направите 3-4 ъглови рафтове, които да се вписват плътно в свободното пространство между две съседни стени. Тези ъглови рафтове са идеални за съхраняване на по-малки елементи като лепила, масла, восъци и полиращи средства, които често се изгубват на по-големите рафтове.

Гараж

  • Гъвкава гаражна стена за съхранение

Такава система за съхранение решава две предизвикателства - първо, как да проектирате място за съхранение в тесните алеи между страничната стена на гаража и колата си и второ, как да се създаде солидна монтажна повърхност, на която да се държат рафтове и куки, които могат да понесат върху себе си стотици килограми.

Решението е да се създаде рамка от хоризонтални дървени ленти и евтини равни плоскости за рафтове. Тя може да задържа почти всяка подредба във всяка точка на стената и е лесно да се пренарежда.

  • Широки картонени тръби

Картонените тръби за формоване на бетон са евтини и осигуряват чудесно място за съхранение на  инструменти с дълга дръжка, метли, гребла и ролки от почти всичко. Поставете ги на една педя разстояние от пода, за да са на високо и сухо. Закрепете всяка тръба към стената на гаража.

Гаражи

 

  • Място за съхранение в гаражния таван

Има начини за организиране  на вещите дори и на тавана на високите гаражи. С помощта на винтове закрепете рамката на тавана. Използвайте ширината на контейнерите като ръководство за разстоянието между релсите.  Гаражният таван е идеалното място за съхраняване на  леки  сезонни елементи като ваканционни декорации и съоръжения за къмпинг, например.

  • Добавяне на куки

Увеличете максимално пространството за съхранение под вашите гаражни врати, като добавите куки тип J. На тях може да окачвате дълги елементи като стълби, дворни инструменти и други.

Гараж

  • Стойка за стената

Когато имате нужда от място за съхранение по-високо на стената, помислете за подобно решение. Изработена от стомана за издръжливост, системата предлага персонализирани решения, за да качите всички инструменти и материали от пода на гаража, за които нямате място и само ви пречат да преминавате. Можете да модифицирате системите за закачане и захващане, за да могат да отговарят на променящите се нужди за съхранение за в бъдеще.

  • Не губете високите места за съхранение

Ако всички неща във вашия гараж са лесно достъпни, вероятно губите много място за съхранение. Високите пространства може да не са подходящи за поставяне на  често използваните инструменти, но са идеални за дългосрочно съхранение. Дълбоките рафтове  или шкафовете в близост до тавана могат да задържат стотици сезонни неща, които се използват веднъж в годината.

Гаражите

  • Изграждане на персонализирана система за широки гаражи

В магазините за спортни стоки  сте виждали стени от вертикални ламели с различни куки и кошчета, които лесно могат да бъдат пренаредени според нуждите.  Защо не включите тази лесна за управление система в интериора на собствените си гаражи? Тази система е страхотен проект за уикенда, който може да се развие и да се промени, когато се развият и вашите нужди.

  • Вградени шкафове за дълбоките гаражи

Не е нужно да сте майстор, който изработва шкафове, за да сковете няколко големи и стабилни шкафа в гаража си, особено ако ги изградите на място. Всичко, което трябва да направите, е да завиете няколко шперплатови панели към стената и тавана, за да оформите горната, долната част и страничните стени на шкафовете. Този подход е прост, бърз и икономичен.

Гараж

  • Спестяващи място плъзгащи се лавици

Рафтовете на колелца и плъзгащите се лавици могат да направят по-ефективно използването на страничните стени на вашия гараж. Те могат да добавят 50% повече място за съхранение на инструменти с дълги дръжки и всички видове елементи, които заемат прекалено много пространство на стената. Просто плъзнете рафтовете на която и да е страна, за да получите достъп до задната част на лавиците.

  • Надписване на кутиите с вещи

Прилежно подредените пластмасови контейнери изглеждат чудесно, но запомнянето на съдържанието на всеки от тях е трудно, а прочитането на малките надписи от далеч е почти невъзможно, когато кутиите са поставени високо. Проблемът може да се реши със залепване на големи цифри върху всеки от тях, а съдържанието на всеки номер да се опише в списък, който да се прибере в едно от чекмеджетата. Списъкът винаги може да се допълва или елементи от него да се задраскват, но така с един поглед ще става ясно кое къде се съхранява.

 Съхраняване на велосипеда

  • Ефективно място за съхранение на велосипеди

Закачането на велосипедите на гредите е чудесен начин да се спести място в гаража. Но дори висящите велосипеди могат да заемат куп място, ако са разпръснати по целия таван. Ето един продукт, който спестява това неудобство и представлява система от куки, монтирани на плъзгачи. След като велосипедите се окачат на куките, те могат да се плъзгат по-близо до стената върху плъзгачите, които се монтират перпендикулярно на стената. И тъй като куките се плъзгат напред и надолу по долния набор от плъзгачи, велосипедите могат да бъдат сгушени един до друг плътно заедно, заемайки много по-малко пространство.

  • Таванни стойки

Има гаражи, които са с различни височини, така че изберете стойки за съхранение на вещи, монтирани на тавана, с регулируеми височини, които да отговарят на вашите нужди или размери на гаража. Закачете плитка стойка над отворената врата на гаража и по-дълбока там, където трасето на гаражната врата спира, за да увеличите максимално вертикалното си пространство. Ако все още не се проектирали мястото за автомобила си разгледайте тези идеи как и къде се прави гараж.

 Гаражи

Автор: Габриела Тодорова