Коледните празници са времето в което всички ставаме малко по-добри. Прекарваме повече време с близките си и се радваме на коледния дух. Ако се чудите как да украсите дома си тази година, ние сме ви подготвили много вдъхновения и идеи за коледна украса, за една страхотна Коледа!

Да украсим коледната елха 

Стане ли дума за Коледа, в повечето случай в съзнанието ни моментално изниква мисълта за коледна елха, красива, светеща и отрупана с подаръци. В днешно време разполагаме с голям избор относно каква да бъде коледната елха. Дали ще е естествена или изкуствена, малка или голяма, бяла или зелена. Няма значение с какво пространство разполагаме, всеки може да създаде коледно настроение.

Коледна елха с послание!

 Коледна елха

Тази елха е в традиционни цветове - зелено, бяло и червено. Красиво украсена с коледни играчки и лампички. Интересното тук е посланието, което е оставено до нея. Ако идеята ви допада, напишете ваше послание или желание за Коледа, можете да напишете и Коледно пожелание за цялото семейство! Всеки път когато погледнете към коледната елха, ще получавате доза добро настроение и усмивка!

Коледна украса с шишарки!

Елха-Коледа-шишарки

Ако харесвате шишарки, то това е елхата за вас! Направете разходка в парка или гората, пригответе си торбичка и съберете няколко шишарки. След това можете да ги посипете с брокат, изкуствен сняг или просто да ги декорирате с лак за нокти, в какъвто цвят желаете. За по-добро задържане на броката върху шишарката, можете да използвате лак за коса, идеално задържа всичко на мястото му без излишен боклук.

Коледна елха в бяло и златисто!

Коледна елха-бяла

Тази елха е толкова приказна, че ти се иска цяла вечер да я съзерцаваш. Създава усещане за вълшебство, топлина и домашен уют. Ако не държите на всяка цена елхата ви да е зелена, то бялата елха със сигурност ще ви очарова! В повечето големи магазини можете да намерите такава, просто попитайте. Цената й не се различава много от зелените елхи.

Коледна елха в розово!

Коледна елха

Ако сте любител на розовият цвят не е нужно да се отказвате от него. Декориране на елхата в розово е смело и категорично решение! Направете вашата коледна елха, такава каквато на вас би се харесала.

Коледна елха в бяло и червено!

Коледна бяла елха

Искате бяла коледна елха, но държите да се придържате към традиционните коледни цветове като червеното, ето как можете имате и от двете. Добавете няколко коледни бастунчета за разкош и екстра сладост на тази иначе страхотна коледна елха!

Снежна коледна елха в хола!

Коледа

Обичате ли да се наслаждавате на отрупаните със сняг дръвчета? Защо не си направите такова вкъщи! Вземете си зелена елха с побелели връхчета, както и голяма, пухкава гирлянда в бял цвят, това е основата за постигането на този вид. За допълнително горско усещане можете да добавите и някоя друга декоративна фигурка на еленче, мече или зайче. Вече картинката е пълна!

Коледна елха в синьо!

Коледна окраса

Защо да не избягате за малко от традиционните цветове? Коледна елха в син цвят никак не е за подценяване. Стои различно и мистично, сякаш ни пренася в замръзналото кралство, пълно с чудеса! 

Коледна украса направи си сам 

Чудесен повод за семейно творчество. Защо да не използвате направи си сам за Коледа?! Така ще имате възможност да покажете на децата, а и на всички от семейството, че да направиш коледна украса сам е забавно и приятно.

Коледен венец от закачалка

Направи си сам коледна украса 

Ето как със закачалка, малко коледни играчки, панделка и клонче можете да направите чудесни коледни венци

Украса за Коледа с буркан

Коледна украса направи си сам

Да ви се намира свободен буркан? Със сигурност имате някъде в шкафа такъв, който чака да бъде украсен за Коледа.

Направи си сам елха за Коледа

Направи си сам елха

За да си направите такава елха на стената, ви трябват две тънки дървени летви и зелена гирлянда. Съединете двете летви в единия край с помощта на чук и пирон. След това започнете да намотавате гирляндата. Няма да ви отнеме повече от 20 минути за направата на тази елха. А самата идея за коледна украса е много оригинална. Идеално решение когато не разполагате с много място, а искате да имате голяма коледна елха.

Коледна елха направи си сам  

Коледен свещник направи си сам

Коледна украса

За направата на този свещник ви трябва широка чаша и тънки дървени клончета. Начупете клончетата в размера, който искате и ги залепете с помощта на топло лепило (hot gun) за повърхността на чашата. След като сте готови изчакайте 24 часа преди да използвате свещника.

Коледна украса за дома

Добре елхата е готова, ами сега как да украсим останалата част от дома? Не е нужно да сте интериор дизайнер за да се справите с аранжирането на коледната украса. Набележете си неща, които ви допадат, след това си направете предварителен план за това какво искате да допълните в украсата и как да изглежда. Напишете си списък, така че когато отидете в магазина за коледната украса да не се объркате от богатия избор на коледни играчки и украшения. 

Koledna dekoracia 

Най-лесният и бърз начин за коледна украса в дома са коледните възглавнички. Те са меки, красиви и създават настроение. Единственото за което трябва да помислите при тях е, че се нуждаят от пране преди да ги сложите на дивана или леглото. 

Коледна украса

Спомняме си как едно време майките и бабите ни украсяваха с гирлянди около прозорците. Ако този тип коледна украса ви харесва можете да я направите съвременна с някои малки допълнения като панделки, играчки или лампички. Поне ще сте сигурни, че роднините ви ще я харесат. 

Коледна декорация

Защо да не си направите кътче с Коледна украса. Тези прекрасни еленчета ни напомнят за шейната на Дядо Коледа, препускаща в снега, за да достави играчките на всички послушни деца по света. Повярвайте в магията на Коледа, нищо че вече сте пораснали, тя е навсякъде!

Коледа

Не е задължително да има коледни лапички само на коледната елха. Поставете ги и на други места, добавете висящи снежинки и ангелчета. Вечер когато се приберете у дома ще можете да избягате за малко от ежедневието и да почувствате Коледната приказка.

Коледа

Коледните чорапи/ботуши пълни с лакомства. Не е задължително да имате камина, за да закачите коледния чорап. А можете и да си направите декоративна камина сами ако имате малко свободно време.

А ако не ви се правят камини може да си я пуснете на клип от Youtube през телевизора. Подбрали сме тази прекрасна компилация от коледни песни  на Майкъл Бубле за вашето коледно настроение!

 

Коледна украса 2019

Разполагате ли с вътрешно стълбище? Не го оставяйте неукрасено. 

Коледна украса за маса

Масата за Бъдни вечер и Коледа е важен елемент за доброто настроение на празника. Независимо дали ще сте на малка или голяма маса, винаги можете да добавите по някое клонче с панделка или свещник. Вижте няколко идеи за украса на празничната маса за Коледа!

Коледна украса маса

Коледа трапеза

Коледа

Домашните любимци в коледно настроение

Всеки, който има домашен любимец вкъщи го счита за член на семейството. Е защо тогава да не го облечете и него за празника, забавлявайте се. Направете забавни и смешни снимки с вашия любимец. Нека коледния дух ви завладее тази Коледа!

Коледни дрехи за куче

Коледа-домашен любимец

Коледа-бебе куче

Коледа-куче

Идея за коледен подарък

Идея за подарък за Коледа

 Ако нямате идея за коледен подарък на някого, направете така наречения "Gift Box". Изберете красива кутия за подарък, преценете какви неща ще сложите вътре и вземете подходящ размер. Можете да купите красива чаша за кафе или чай, коледни чорапи, коледни сладки, шоколад или козметичен продукт. Разбира се това са само предложения, вие най-добре ще прецените какво да сложите в коледната кутия за подарък

Ето тук можете да намерите 21 страхотни идеи за Коледни подаръци.

! Силно препоръчваме използването на изкуствени коледни дръвчета или живи елхи в саксия. Все пак е Коледа и можем да направим още едно добро като спасим едно дръвче. Имайте в предвид, че ако елхата не е отраснало в тази саксия, най-вероятно тя ще загине. Не се подмамвайте от по ниските цени на "живи" елхи (15-20 лв.)  Има голяма вероятност търговеца да се е подготвил за солидна печалба, а изкуствената елха ще ви служи дълго. 

Ние от Flat.bg ви пожелаваме приказно вълшебна Коледа

Коледно пожелание

Автор: Виктория Радева