Тези проекти Направи си сам за дома и градината са толкова лесни, че ще ви оставят доволни от собствените ви способности,  колкото и да не сте уверени, че притежавате особени умения.

Не се обезсърчавайте, че по телевизията всичко изглежда много по-лесно, отколкото е в действителност, когато запретнете ръкави и се заемете с изпълнението на обещаните лесни Направи си сам проекти с намерението да спестите пари. Тези 7 предложения от реални блогъри не са от този тип. Те ще ви вдъхновят да добавите стойност към всичко, с което се заемете да ремоделирате в дома или градината си, а резултатите могат да бъдат поразителни както за вас, така и за околните.

 Проекти DIY

Комфортно място до прозореца

Празната ниша около прозореца е чудесно място за креативни проекти Направи си сам. Блогърът Брит Крайъри е изградила удобно място за сядане край прозореца си, където може да се отдава на сладки приказки с приятелите си или с някои от членовете на семейството си, без да се налага да мести столовете. Бонус към съоръжението са и местата за съхранение на вещи отдолу под седалките.

Всеки би могъл да се сдобие със собствен комфортен елемент за сядане край прозореца си с помощта на няколко основни инструменти, с които всеки сръчен ентусиаст разполага в дома си. Най-лесно би се получило да се прикачи една дълга, готова хоризонтална система за съхранение на вещи към станата, а след това да се добавят декоративни възглавници и предварително подготвени корнизи.

 DIY проект

Преобразяване с боя и цветна политура

Второто предложение за ефектно изглеждащи и лесни проекти Направи си сам показва какво може да се направи с малко боя, шкурка и цветна политура. И търпение, разбира се.

По-светлите нюанси по стените, облицовката и пода отразяват естествената светлина, правейки пространството по-светло. Ключът към такава невероятна трансформация се крие в това "да бъдеш костенурка, а не заек", твърди Крайъри, който е доволен от себе си и постигнатото подобрение на стаята в жилището си.

Ако искате професионално изглеждащи резултати, се пригответе за шкурене, залепване, запълване на дупки, както и за чакане на  цветната политура, боята или полиуретана да изсъхнат.

 Проект DIY

Незабавен отворен план

Тъмните и тесни кухни са отживелица, напомняща за 1981-ва година.

Блогърката Сара Лимп превърна сама остарялата си мрачна кухня в открито и изпълнено със светлина  пространство, което се чувства и функционира като по-голяма стая. За по-малко от цената на набор от кутии за плот, тя сътвори истинска магия.

Най-съществената част от работата й била да извади набор от горните шкафове, които блокирали светлината и гледката към трапезарията, намираща се в съседство, като по този начин направила незабавен отворен план. После се обърнала за помощ към боята, която е приятел на бюджета на ремоделиращия ентусиаст. Тя използвала сивкаво бежово за стените на кухнята и трапезарията. Боядисала  останалите горни шкафове в бяло, а долните - в тъмно сиво. Вместо гръб за кухнята използвала залепващи се плоскости, които били по-евтини и по-лесни за поставяне.

 DIY проект

По-светла спалня с боя и дърво

Това може и да не е грозна стая, но няма как да сме сигурни в това, защото е толкова тъмна, че можем да видим само евтините щори и дамаската, която отдавна не е  модерна. По всичко личи, че има нужда от преобразяване.

Блогърите Ашли Роуз и Джеърд Смит отделили един от уикендите си, за да пребоядисат  стените в по-светъл цвят и да заменят аксесоарите около прозорците с тънки бели завеси, които на практика привличат слънчевата светлина в стаята.

Чифт лампи за четене на стената добавят втори слой светлина, тъй като самотното приспособление на тавана не може  да освети цялата стая само по себе си.

На стената зад леглото монтират ленти от рециклирана дървесина с лепило. Единственото, за което внимават, е да подредят  дървените ленти в права линия.

 Проект DIY

Преобразяване на задната част на вътрешния двор

Сухата пръст в двора е нещо неприятно, което освен, че изглежда грозно, се превръща в кал, когато вали и в дразнещ очите прах, когато времето е сухо и задуха вятър.

Покриването й с павета е чудесно решение. Ето какво е направила блогърката Челси Фой в своя заден двор само за 10 часа. Тя използва градински камъни,  формовани да изглеждат като няколко отделни тухли, защото изравняването на един голям камък е по-лесно от изравняване на куп тухли.

Тези дъги от големи речни скали, разположени непосредствено до вътрешния двор, правят естествено изглеждащ преход между фабрично перфектните павета и останалата част от двора. Те също така  предоставят по-малко трева за косене или лехи с цветя за обгрижване.

 DIY ПРОЕКТ

Декоративна стена на изгодна цена

Стенните корнизи правят стаята да изглежда завършена и като изпипана по поръчка, а освен това определено са по-добро решение от скучния стар гипсокартон.

Блогърката Миша Бартън е намерила начин да спести от скъпия материал, като използва MDF за стената около стълбите, свързващи долния с горния етаж на дома й.  Тя не монтира гипсофазера  по традиционния начин с панели на стената. Вместо това, поставя от по-тънките корнизи, които се използват върху столовете, директно на стената и боядисва всичко в бяло, включително и стената, за да получи този богат вид.

Най-трудната част за нея е било разрязването на всички тези ъгли. Бартън прави този проект само за осем часа с три малки деца в къщата, така че дори, ако геометрията за 10-ти клас  ви кара да плачете, ще можете да се справите с един от най-лесните проекти Направи си сам.

Рботно място DIY

Компактна работилница

Този  проект Направи си сам е от вида,  който може да ви предразположи към изпълняване на повече и по-трудни проекти за в бъдеще, а вероятно и до пристрастяване към подобряването на дома. Направете този работен плот първия си проект и ще имате възможност да завършите след това още много проекти - такива, които спестяват пари.

Тази работилница ще се побере в малко пространство, защото всъщност е направена от врата, монтирана на пантите на вратата, така че можете да я сгънете и приберете към стената, когато не я използвате. Имайте в предвид, че е препоръчително да използвате масивна дървена врата, а не куха, така че да е достатъчно здрава, за да издържи с години  изработването на проекти Направи си сам върху нея.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева