Човек прекарва около три години от живота си в банята. Което ни навежда на мисълта, че банята като такава никак не е за пренебрегване. В тази статия ще намерите много идеи за дизайн и стил на бани, обзавеждане, цветове в банята, тапети, идеи за малка баня, декорация и много други. 

Дизайн и стил на бани

 Идеи за дизайн на баня

Дизайн и стил на бани

Дизайнът на вашата баня има пряко влияние върху вашето настроение, и как няма да е така като първото място на което отивате сутрин е банята. Вижте последните тенденции за дизайн на баня в снимкте, които сме подбрали по-долу. 

Бани в минималистичен стил

Минималистичният дизайн е изчистен и опростен. Тук се залага на визия, която не предизвиква окото, а по-скоро го успокоява.

Идеи за баня в минималистичен стил

източник

Идеи за баня

source

Идей за дизайн на баня в минималистичен стил

източник

Бани в модерен стил 

Идеи за баня в съвременен стил

източник

Идеи за дизайн на бани

източник

Модерен дизайн на банята

източник

Бани в рустик стил

Баня в рустик стил

източник

Рустик стил в модерната баня

източник

Идеи за баня

източник

Бани в елегантен стил

Баня в елегантен стил

източник

Елегантен дизайн на банята

източник

Елегантен стил баня

източник

Бани на открито - Външни бани

Външните бани имат съвсем друго приложение от това, което е било по време на нашите баби и дядовци. В днешно време, те се характеризират с екзотичност. Ако искате да експериментирате с лятната си баня, то вижте тези интересни дизайни.

Баня на открито

източник

Баня на открито

източник

Баня на открито

източник

Тапети за баня

Тези тапети са изработени така, че да са устойчиви на влага и течаща вода. Без проблемно биват поставяни в бани, мокри помещения и кухни. Тапетите за баня се състоят от няколко слоя хартия и дебело покритие от PVC. Залепят се със специално лепило, като фугите на плочките трябва непременно да се запълнят със силикон, за да не пропускат вода. Чудесна идея са за бързо, лесно и евтино преобразяване на старата баня. Вижте няколко идеи с тапети за баня в снимки.

Тапети за баня

източник

Тапет за баня растения

източник

Тапети за банята

източник

Цветове в банята

Какви да са цветовете в банята? Много хора залагат на синият цвят, той е може би най-предпочитан за баня. От друга страна топлите тонове на карамела и кафето в банята могат да й придадат много уют. В сегашно време сякаш хората все повече прибягват към неутралните цветове с лек акцент. Каквито и да са тенденциите не забравяйте, че най-важното е вие да сте удовлетворени от завършения вид на банята си. И все пак сме подбрали в снимки някои смели решения за съчетаване на цветове в банята.

Цвят в банята зелено

източник

Цвят в банята червено

източник

Жълт цвят в банята

източник

 Декорация на банята

Декорирането на банята е много важен момент в оформянето на цялостната визия. Една баня може да изглежда по коренно различен начин, благодарение на малките детайли в декорирането. Преди да избързвате в покупките на декоративните елементи първо преценете от какво горе-долу има нужда и какво ще прилегне най-добре на вашата баня

Дизайн на бани

източник

Този тип дзен бани, предразполагат към баланс, спокойствие и комфорт. Изпълнена е в много земни тонове, и се получава перфектна комбинация с дървото. Декорацията в тази баня е заложена на малките детайли, както и големият акцент е върху вратата на душ кабината.

Декориране на банята

източник

Искате ли да направите ежедневието си малко по-забавно и приятно? Принтирайте любимите си фрази и цитати и изберете рамки по ваш вкус, които да закачите в банята. Така всяка сутрин ще започвате деня с усмивка, а дори да ви омръзнат в даден момент, винаги можете да смените фразата с друга.

Интересн начин за декориране на банята

източник

Друг страхотен начин за декориране в банята е да добавите зелени растения, свещи, хубави сапуни и малки симпатично сгънати хавлийки. Най-вероятно имате всички тези неща, просто ги комбинирайте и подредете в красив панер или купа с разделения. 

Обзавеждане - Как да обзаведем банята?

На първо място помислете за функционалност. Как да оптимизирате максимално мястото с което разполагате и как то да изглежда по най-добрия начин. След това си направете списък с нужните неща за една баня, а те включват: душ кабини, паравани или вани, душ системи, мебели за баня, бойлери, вентилатори за баня, осветителни тела за баня, смесители, санитарен порцелан, сифони, аксесоари. Дали да прибегнете към душ кабина или вана или комбинация от двете зависи изцяло от вашите предпочитания. Тук сме показали какви са някои от видовете.

 Душ кабини

Врата за душ кабина

източник

Отвраяема врата за душ кабина.

Душ кабина

източник

Ъглова душ кабина.

Баня с душ кабина

източник

Правоъгълна душ кабина

Душ кабина

източник

Овална душ кабина

 Вани

Баня с вана

източник

Самостоятелна овална вана. 

Вана с душ

източник

Вана в комбинация с душ

Хидромасажна вана в банята

източник

Хидромасажна вана

Идеи за малка баня

Това че не разполагате с много голямо място в банята съсвсем не означава, че тя не може да изглежда зашеметително. Заредете се с вдъхновение с тези идеи за малки бани:

Разкрасяване на малка баня!

Идеи за малка баня

източник

Малка баня с душ кабина

източник

Малката баня с красив декор

източник

Автор: Виктория Радева