Малката баня може да изглежда много симпатично, ако не е скучна. Обновяването и разкрасяването на остарелите малки бани в квартирите е инвестиция, с която наемателите не са длъжни да се ангажират, макар и да използват всекидневно помещенията. И все пак има някои креативни начини, с помощта на които могат да се преобразят малките бани без да се правят драстични и необратими промени в тях и без да се отделят средства и време за ремонтни дейности. Независимо дали живеете под наем или просто искате да обновите визията на банята си, вижте тези интересни предложения, които не правят необратими промени и са лесни за изпълнение.

живи растения в банята  

Добавяне на живи растения в малката баня

Нищо не може да разчупи скучната обстановка в банята с малки размери така, както зелените растения. Те не само внасят естествени нотки на цвят в обстановката, но също така освежават застоялия въздух и повдигат настроението. За целта трябва да се изберат подходящи видове, които харесват условия с ниска осветеност и висока влажност. Сукулентите, Зелената лилия, Аспидистрата и Змийското растение са особено подходящи за баните.

шкаф с мивка за банята

Подновяване на стария шкаф с мивка за банята

С помощта на декоративни панели всички семпли или стари шкафове с мивки за бани могат да изглеждат много по-красиво. Те имат способността да ги разкрасят и да ги направят да изглеждат като много по-скъпи, отколкото са в действителност. Необходимо е само да се погледне на нещата с малко креативност и фантазия, за да се трансформират в нещо наистина интересно.

Подмяна на старото осветление за баня

Ако имате стари осветителни тела в банята, чиято светлина ви дразни, защо не помислите да ги смените с нови и модерни  LED лампи? По този начин не само ще подобрите стила на помещението, но и ще създадете по-приятна атмосфера в него, в която дори ще харесвате отражението си в огледалото много повече.

malka-banq-remont

Използване на самозалепващи се тапети  

Грозните плочки за баня могат да се покрият с тапет, който след изнасянето от квартирата да се свали лесно. Това го прави приложим и за апартаментите, в чиято баня има нужда от освежаване на обстановката като временно решение. Новите дръжки на стария шкаф за баня в този пример са избрани в тон с шарката върху стените. Смесителят също е нов, а златистият му цвят и кокетната ваза с цветя до него внасят усещане за стил и лукс.

Поставяне на самозалепващи се плочки около мивката

Около всички мивки за баня има плочки, които да предпазват стената от водните пръски. Ако в банята ви те изглеждат неприятно, може да ги покриете с нов пласт от самозалепващи се плочки, които са устойчиви на влага и топлина. Инсталират се лесно върху почистена и подсушена повърхност. Когато се наложи да се свалят, могат да се премахнат с помощта на гореща струя от насочен към тях сешоар.

Малка баня

Въвеждане на елементи в неочаквани цветове

Внасянето на неочаквани цветни елементи е забавен и евтин начин да се освежи скучната малка баня. Защо не боядисате поставката за тоалетна хартия със спрей боя в предпочитан от вас цвят? Ако ви хареса как изглежда не спирайте до там и продължете със закачалката за кърпи и кошчето за отпадъци. Ако имате радиатор, може да разкрасите и него.

Поставяне на евтино подово покритие с интересен дизайн

Самозалепващите се плочки за баня ще подновят начина, по който изглежда подовото покритие, което отдавна е загубило привлекателния си вид. Освен, че само за няколко часа ще променят визията на пода, те ще могат да се отлепят при нужда с помощта на насочена към тях топла струя на включен сешоар. Това ги прави идеалното решение за наемателите, които не искат да си имат проблеми с хазяите, неодобряващи правенето на трайни промени в имота им.

 

Имитация на плочки за банята

Плочките в геометрични форми са сред тенденциите, които веднага ще обновят и модернизират вида на пода в старата баня. Тъй като подмяната на подовите плочки е скъпа инвестиция, може да се подходи креативно към идеята и да се постави парче винил като трайно подово покритие с модерна шарка.

Стена от възстановена дървесина

Стена от възстановена дървесина

Инсталирането на акцентна стена може да се окаже едно неочаквано впечатляващо решение за една малка баня. Всичко, което е необходимо за целта са достатъчно на брой стари дървени летви, на които да се намери ново приложение и един свободен ден.

Поставяне на изискана подложка

Поставяне на изискана подложка

Много често подовите плочки в душ кабината изглеждат ужасно, но мястото може да бъде разкрасено с помощта на платформа от тиково дърво, която да ги покрие. Този материал е естествено устойчив на въздействието на водата, освен това ще предотвратява подхлъзването.

Красива завеса за баня

Красива завеса за баня

Всички знаем, че една краива завеса за банята може да освежи тъжно изглеждащото помещение, но освен това, тя може да скрие и стария ръждясал душ. За тази цел е нужен прът за опъване на завесата, но не от тези, които изискват винтове, за да бъдат монтирани.

Автор: Габриела Тодорова