Венец може да се получи от много меки предмети, които да се огънат и придобият кръгла форма.  Твърдите материали с форма на кръг се превръщат в чудесни венци само за няколко минути. Кой би се досетил, да рециклира колелото на стар велосипед и да го превърне неочаквано в декор, който от една страна не струва нищо, а от друга дава възможност за нов живот на неизползваемите вече предмети?

Рециклиране на коело

Ако пред очите ви попадне колело от стар велосипед със спукана гума и ръждясали шпици се опитайте да го погледнете с очи, които виждат потенциала в него, а не непотребната вещ, която трудно може да се използва повторно по предназначение. Благодарение на рециклирането се получават неочаквано добри и креативни идеи, които създават уникални предмети с цената на почти никакви средства и малко труд. Удовлетворението идва от положеното старание и неимоверното желание да се получи една уникална вещ, която винаги ще носи почерка на създателя си.

Рециклиране на венец от колело

За да си направите венец от рециклирана велосипедна гума като тази ще ви трябват: старо колело, изкуствени цветя в размери и цветове по избор, и жица.

Единствената трудна част от този проект е премахването на гумата от колелото. За целта може да се подходи с остър нож, за да се разреже гумения кръг, а след това с ножица  да се отрежат колкото е възможно по-големи парчета от гумата, докато остане само каплата.

След това почистете  и използвайте гаечен ключ, за да се опитате да махнете всички компоненти от центъра на колелото. Ако има много ръжда по метала и срещате затруднения, няма проблем да оставите елементите, които не можете да отстраните.

Венец от колело

Подгответе си клонка изкуствен бръшлян или някаква друга зеленина за основа и я омотайте около едната част на колелото.

Венецот колело

За да осигурите стабилност на цветната аранжировка увийте няколко намотки от жило, корда или дори конец около шпиците. По този начин ще прикрепите не само зеленината, но и ще осигурите мрежа, около която да вплетете останалата част от изкуствените цветя, с които смятате да завършите декорацията на своя импровизиран венец.

Окачете венеца си в градината, в двора или до мястото, на което съхранявате велосипедите, които използвате в семейството.

Автор: Габриела Тодорова