Тенденциите за декориране на дома могат да ни насочат какво да си купим и по-този начин да улеснят избора ни сред предложенията с продукти за дома.

За да се предпазите от сериозни инвестиции на време и пари като боядисване на стените в неподходящи цветове или закупуване на уреди и мебели, които не съвпадат с актуалните схващания за домашен декор, вижте кои са нещата, които си заслужава да опитате и кои са най-добрите предложения и тенденции в декора.

Мрачни цветове на стените 

Декор

Модерните идеи за дизайн и декор за стени включват неочаквано тъмните стени, които са чудесна алтернатива за всички, на които са им омръзнали белите.

"Черен пламък" е един от любимите цветове за интериорни бои на годината и представлява красива комбинация на тъмно синьо и черно. По подобен на стените в бяло начин и този цвят има способността да поставя декора в центъра на вниманието. Препоръчително е да се използва в слънчеви зони или върху правеща изявление стена, за да не създава усещане за прекалена мрачност в помещението.

 Кухненски шкафове в два различни цвята

декориране на дома

Макар популярността на различно оцветените кухненски шкафове да нарастваше все повече в последно време, ето, че това хрумване намери своето място сред последните тенденции за декориране на дома.

Декор с геометрични фигури

Декориране

Най-добрите домашни решения залагат на по-ярки и по-цветни геометрични акценти. Един от най-красивите начини за добавяне на геометрия в декорирането на дома е посредством цветна акцентна стена.

Декоративни ресни

Декориране на апартамент

Флиртуващите ресни до сега обикновено бяха запазени за одеялата, възглавниците и килимите, но ето, че сега няма да бъдат ограничавани само до там. Можете да очаквате да виждате все повече мебели, осветителни тела и дори огледала, които да бъдат оборудвани с декоративни ресни или скулптурни влакна.

Цветни кухни

Декориране

Добавянето на голяма доза цвят в пространството за готвене  е следващото голямо нещо, когато става дума за придаване на по-личен обрат на неутрално решените кухни.

 Топли цветови схеми

Декор 

Когато става дума за декориране на дома, минимализмът все още ще управлява и презтази година. Хладните студени тонове, обаче са заменени със земни кафяви нюанси, за да се създаде усещане за повече привлекателност в интериора.

Каменни мивки

Декориране тенденции

Ако ви предстои ремонт в кухнята, може да преосмислите избора си за мивка от неръждаема стомана или от бяла керамика. Каменната мивка внася органична привлекателност с примес от стила на стария свят в съвременните помещения за приготвяне на храна.

Мебели от кадифе

Декор

Подмяната на старите с кадифени мебели ще поднови декора на дома ви по един много елегантен начин. Помислете дали да не изберете мека мебел в някой от модерните за годината цветове.

Тапети на тавана

декор

Използването на тапети в декора на дома върху стените не е нищо ново, но сега хората могат да изразят своята индивидуалност по по-неочакван начин - с таванни тапети.

Винтидж осветителни тела

Идеи за декориране

Модерната тенденция по интериори тип фермерски къщи наложи старинно изглеждащото осветление. Винтидж висящите осветителни тела с медно покритие са особено желани  най-вече на места, където е наистина необходимо директно осветление.

Бетонна камина

декориране на дома

Бетонът вече не е скромен строителен материал. Вградените функции като тази шикозна  камина от бетон съчетават практическа функционалност с траен стил.

Геометрични плочки

Декориране

Монохромните гръбчета за кухня ще стават все по-сложни и със смели геометрични модели. В тази кухня няма как да не направят впечатление черните плочки с триъгълници, които превръщат гърба на кухнята в хващаща окото функционираща стена.

Обзавеждане с естествени материали

декориране

Говорейки за дървените материали, технологичното претоварване може да ви накара да пожелаете да имате повече естествени елементи във вашия дом. Ако случаят е такъв, помислете да се заобиколите с дървени парчета мебел, които са прагматични и стилни.

Ярки цветове

декориране

Плисъци на ярки цветове ще правят жилищата по-пъстри. Този мек диван в стаята разчупва тъмните стени, на чийто фон изпъква чудесно, за да внесе изблици жизнерадост и различни цветове.

Винтидж месингова арматура

декориране

Полираните месингови кранчета и осветителни тела бяха на мода доста време,  но сега тези лъскави аксесоари започват да изглеждат остарели или дори по-лошо, евтино. За да освежите нещата, помислете за ретро бронзови акценти с хубава патина.

Мебели в червено

декориране тенденции

Топлите цветови схеми в декора на дома получиха своето заслужено внимание, така че сега настъпи времето червеното да направи нещата по-пикантни.

Мозайката е новият мрамор

декор 

Мраморът от години има своята позиция при декориране на дома заради своя класически и изискан вид, но скоро любимият камък може да бъде детрониран от колоритната мозайка. Това е издръжлив композитен материал, който, подобно на мрамора, е идеален за плотове, облицовки и подове. Още по-хубавото е, че се предлага в неограничен кръг от цветове.

Приятно розово

декориране

Розовият кварц и хилядагодишното розово правят път на новия цвят от тази гама, който е блед и напомня за руж. Така нареченото приятно розово ще властва през тази година в решенията за декориране на дома.

Живот като на швед

Декориране тенденции

Lagom е концепция за начина на живот от Швеция, която се фокусира върху живеенето с по-малко стрес чрез намирането на правилния баланс във всеки аспект от живота. Използвайте повече зелена растителност, за да добавите успокояващи и хармонични вибрации в дома си, ако искате да сте в крак с тренда.

Малки хоризонтални плочки

Как да декорираме дома

Мини плочките тип като в метрото заместват по-големия формат и са чудесно решение за по-малките пространства.

Дръзка типография

Декориране

Типографията се намира сред тенденциите, но не под формата на надписи с тебешир или стилно стенно изкуство. Единичните думи или кратките фрази, които имат силно изразяващо въздействие.

Цветни шарки

Декориране на дома

Завеси, възглавници и други декоративни акценти в оживени модели и цветни отпечатъци ще внесат изобилие от настроение в жилищните пространства.

Автор: Габриела Тодорова