Макар една винтидж каравана сама по себе си да представлява нещо наистина страхотно, ето едно доказателство за това колко вълнуващо би било да се живее в нея, когато е паркирана на правилното място.

 Каравани

Този луксозен дом на колела, който е ситуиран някъде в Малибу, съчетава лукс и самота в един зашеметяващ пакет, като предлага невероятна гледка от върха на хълма със спокойствие и уединение, далеч от шума и суетата. Кой не би искал да се озове в нея колкото е възможно по-скоро?

Каравана

Първата причина караваните да изглеждат толкова примамливи за обитаване са залезите и звездните нощи, които могат да бъдат наблюдавани директно в усамотение с чаша питие в ръка.

Тази каравана, например, е паркирана в близост до автомагистрала "Тихоокеанско крайбрежие". По този начин това убежище на колела се намира близо до града, но животът в него изглежда така, сякаш е на другия край на света. Гледката към Тихия океан и липсата на каквито и да е постройки в съседство предразполага към мигове на релакс. Няма шум, няма непознати хора, няма стрес, няма бързане за някъде. Всичко е хармония с природата и спокойствие. Не е ли това само по себе си достатъчно животът в каравана да изглежда хубав?

 Каравана

Следващата причина караваната да изглежда толкова примамливо място е възможността преди сън да се наблюдават звездите от стъкления панел, който е заменил една от стените. Докато човек си лежи в топлите завивки може да се любува на прекрасния изгрев всяка сутрин, без да се налага да става от леглото.

Каравана

Площадката пред караваната започва директно след стъклените панели, където е оформен един външен хол на открито. Това е идеалното място да се сгуши човек с чаша кафе в ръка по изгрев слънце или да отпива от чаша с вино, докато слънцето залязва.

Живот на каравана

Възможността за създаване на еуфория извън мрежата е следващо предимство на пребиваването в каравана. Макар тази в примера да се намира в близост до втория по големина град в Съединените щати, местоположението й не бива да заблуждава някого, че технологиите са на една ръка разстояние от нея. На това място няма нито WiFi, нито покритие на мобилните оператори, което прави възможно наистина да се прекъсне връзката с външния свят.

Живот на каравана

Всеки би могъл да се почувства свободен в своята каравана, която може да го отведе на различни места и която ще му бъде подслон, докато опознае и се насити на всички природни красоти около себе си. Дали ще бъде около морето, край някое езеро, край река или в планината, няма ограничения за ентусиастите, които търсят начини да избягат от забързания ритъм на ежедневието и жадуват за място, в което да засилят връзката със себе си и имат очи за всички съвършенства, които природата е сътворила.

Автор: Габриела Тодорова