Направи си сам проекти с лесни и подръчни материали от всякакъв характер могат да подобрят вида на всяко нещо, без това да коства много средства, умения или време.

Временно обитаваните жилища под наем рядко отговарят на високите надежди и разбирания за стил на своите наематели. Именно по тази причина наемателите им често са готови да инвестират време и средства, за да направят своите квартири повече отговарящи на интересите им, приоритетите им и начина им на живот.

Тези шест идеи за дома направи си сам са осъществени от няколко наематели, които имали намерението да направят малки промени и не много скъпи ремонти, за да преобразят квартирите си по начин, по който ще се почувстват повече "като у дома си" в тях. Вижте как са успели да отреагират на наличните инвентари, без да правят радикални промени, които биха им създали неприятности с хазяите.

 направи си сам проект за квартира

Направи си сам проекти за квартирата

Наемателката на тази квартира не харесвала факта, че при влизането в жилището, кошчетата за разделно събиране на смет били първото нещо, върху което попада погледът. Решила да увие всяко от тях с извито сизално въже. Според нея този проект за направи си сам декорация е от типа, който те кара да се чувстваш абсурдно, но напълно си заслужава инвестицията на време и усилия. Покритието им напълно се вписвало в обстановката и обзавеждането на стаята. След това ги поставила на платформа, така, че да могат с търкаляне да се преместват, когато се съберат повече души около бар пространството, а след това да се върнат на удобното за използването им място.

направи си сам проект за квартира

Свежи и зелени направи си сам проекти 

Когато се нанесли в този апартамент под наем, настоящите му обитатели започнали да обмислят начини, по които могат да го трансформират в място, което да изглежда по-страхотно. Саксийните растения се оказали техния най-голям приоритет в осъществяването на плана им. Те признават лудата си пристрастеност към купуването на декоративни растения, след като поставили 20 саксии само в кухнята. Интересният "полилей за растенията" в кухнята не само изглежда красиво с каскадната зеленина, но и скрива грозното осветително тяло, което се намирало в апартамента. С използването на  някои стари материали дефектът бил превърнат в ефект.

направи си сам проект за квартира

Направи си сам допълнително място за съхранение в кухнята

Квартирите с малки кухни са много неудобни не само за готвене, но и за намиране на място за всички необходими подправки и продукти, които трябва да се държат "под ръка"  в тази стая. Липсата на достатъчно кухненски шкафове може да се компенсира, като на свободното място на стените се монтират няколко евтини рафта, върху които да се подредят подправки, билки и хранителни продукти. По този начин всичко ще има своето място в кухнята и ще бъде удобно за намиране и използване.

 направи си сам проект за квартира

Декорации за стени направи си сам 

Някои направи си сам декорации за стена могат да бъдат точно толкова лесни, колкото и ефектни. Наемателката на този модерен дом не искала да поставя скъпи тапети върху белите стени, но успяла да измисли евтин начин да ги направи забележими. За целта използвала металическа залепваща се лента със златист цвят, която залепила под формата на интересни геометрично форми в хола. Резултатът определено имал страхотен ефект, особено с комбинацията от настолната лампа и краката на мебелите в близост до стената. Когато избирате декор за стени, не забравяйте да си представите как стената би допълнила пространството ви, и дали няма да си противоречи с останалата част от дома.

направи си сам проект за квартира

Направи си сам проект за винен бар 

Наемателката на този апартамент - организатор в студио за лайфстайл и ивенти - се нуждаела от място, където да прави основните за нея неща - да живее, да се забавлява и да работи. Фокусната точка в нейната квартира станал винения бар, който тя си направила сама от рафт, дървени дъски и решетки за стоящи бутилки в легнало положение. Той изглеждал напълно обичайно и осигурявал перфектното място за съхранение и показване на всичките й стъкларски изделия.

направи си сам проект за квартира

Наемателката на тази голяма стая искала да обособи зона за сън и зона за работа в нея. Леглото й се намирало точно до вратата, но на нея това не й допадало и искала да направи нещо като  разделение между нейната "спалня" и вратата, но без да се чувства прекалено тъмна и затворена. Изработила си красив  висящ меден делител, който може да се използва и като място за окачване на дрехи и бележки.  Според нея това е идеалното решение за пространството.

направи си сам проект за квартири

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева