Бар аксесоарите са основните инструменти, с които работи всеки уважаващ себе си барман. Независимо, дали става въпрос за заведение, в което наличието на съответните инструменти, помагала и аксесоари за бара е от съществено значение или за домашните коктейлни партита, необходимостта от подходящите бар принадлежности е безспорна. Притежаването на бармански комплект ще впечатли всеки гост у дома ви също както и уменията ви да забърквате различни по състав ободряващи или отпускащи напитки. Разбира се, освен гордост за домакина, той би бил също така и чудесен подарък за ценители.

Бар принадлежности

Задължителните аксесоари за бар включват основни неща като шейкър, блендер, цитрус преса, отварачка, мерителни чашки за алкохол, както и контейнер за  украси и гарнитури като коктейлни череши, маслини, лимонови резени, сламки.

Ето кои са най-модерните аксесоари за бармани, с чиято помощ всеки ще успее да приготви най-впечатляващите напитки за гостите или клиентите си:

бар аксесоари

Nosiva’s Bar Set

Когато искате да притежавате всичко необходимо за бар оборудване, да се отдадете на хобито си да правите коктейли или да се научите как да приготвяте различни напитки, най-добре е да си вземете цял бармански комплект, вместо няколко отделни елементи.

"Nosiva" предлага най-добрият комплект от 17 части, с който ще се радват да работят както начинаещите, така и експертите. Съдържа: шейкър, кофа за лед с щипка, тирбушон, леяци, мерки, барова лъжица, мъдлър, запушалки за бутилки и барова цедка. Целият комплект е изработен от неръждаема стомана, така че естетично ще пасне на дизайна и обзавеждането на всяко заведение или дом. Може безопасно да се измива в миялна машина.

 

бар шейкър

Mixologist World cocktail shaker set 

Когато търсите само няколко аксесоара за бара си, които да използвате, за да приготвите по един коктейл на приятелите си от време на време, тогава може да се възползвате от този комплект. Той е по-евтин и по-малък и съдържа шейкър със сито, двойна мерителна чашка и лъжичка за разбъркване, които са всичко, от което наистина ще се нуждаете, за да забърквате такива класически коктейли като "Мартини" или "Космополитан".

Бар блендер

Електрически блендер и чопър Hamilton Beach Power Elite  

Ако ледените коктейли са ви любими, значи е задължително да притежавате блендер. Този модел, например, предоставя възможност за използване на 12 различни степени, така че може да избирате между слъши консистенция и такава с много пяна.

Това е продукт две в едно: блендер и чопър. С него можете да накълцате някои от съставките за коктейлите си и след това отново да го използвате, за да забъркате вкусна замразена напитка.

 Бар мярка

Мерки

Мярката помага да се налее точното количество алкохол. Тази двойна мярка има капацитет от 50 грама в малката чашка и от 100 грама в другата. Възможността за измиването й в съдомиялна машина улеснява използването й.

Барова лъжица

Барова лъжица

Дългата лъжица е полезна за разбъркване на течности във високи чаши или дори в кана със сангрия. Такава 30 сантиметрова лъжица ще достигне до дъното на практически всякакъв размер съд. Има усукана хватка, за да не се изплъзва от ръката. Изработена е от неръждаема стомана и ще ви служи години наред.

Цитрус преса

Цитруспреса от Zulay

Лаймът и лимонът са в състава не много освежаващи и коктейлни напитки, така че да имате сокоизстисквачка под ръка може да бъде от съществено значение за приготвянето на идеалната напитка. Не е нужно да сте модерни в това отношение, а тази ръчна метална сокоизстисквачка ще ви асистира през цялото време. С нейна помощ ще успеете да изцедите и последната капка лимонов сок, тъй като тя използва за работата си система за пресоване на цитрусовите плодове, която ефективно изстисква плодовете и елиминира всички досадни семки, които се намират в тях. 

Всичко се получава толкова лесно, колкото да разполовите лимоните, да ги поставите и да стиснете с ръка двете дръжки. Купичките са метални, а не пластмасови, което е идеално за изстискване дори на много твърди плодове. Можете практически да го почиствате и за секунди, а материалът е безопасен за съдомиялни машини.

Бар мъдлър

Коктейлен мъдлър от неръждаема стомана

Ако обичате да правите "Мохито", то мъдлърът ще е основния ви баров инструмент. Макар, че дървените аксесоари за смачкване на листата са предпочитани сред мнозина, моделите от неръждаема стомана са по-добри, защото оставят по-малко остатъци в съставките. 

Заради дългата си дръжка и удобното си захващане този аксесоар за барове е удобен за смилане чрез удар и въртеливи движения на ръката на листни билки и плодове за получаване на желаната консистенция. Именно поради тези причини е неизменна част от всяко барово оборудване.

барово оборудване стрейнър

OXO’s Steel Cocktail Strainer

Коктейлната цедка от неръждаема стомана ще ви върши работа при приготвянето на всяка напитка. Тя без проблем може да прецеди ледени или плодови частици, за да приготвяте най-добрите коктейли. Върху нея има и неплъзгаща се подложка за пръста. Другото й удобство е възможността й да се почиства в миялна машина.  

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева