Всяко съчетание на цветове, което избирате за дома си, определя тон за декориране на цялото ви пространство. Тази предпоставка създава идеална възможност за актуализиране на жилището за всеки нов сезон.

Казват, че всеки дом има своята история. Историите на някои са минималистични и семпли, на други сладки и умилителни, но има и такива, които са по-сложни, със слоеве от материали и текстури. Мнозина попадат и някъде измежду тях. Инструментите, които използвате, за да разкажете своята история, могат да бъдат намерени почти навсякъде - от мебелите, които избирате до декора, който излагате на показ. Нищо, обаче, не оказва такова съществено въздействие от начина, по който може да го направи една силна цветна история.

Има множество от вълнуващи нови начини за преустройство на цветовата схема през лятото,  като се имат в предвид  тенденциите за комбинации на цветове  в интериора за декориране. Вижте най-интересните предложения за съчетание на цветовете:

цветове-съчетания-лято

Микс от метали с черно

Съчетание на цветове с черно едва ли е първото, което се асоциира с обмислянето на летни цветови комбинации за топлите дни. Времената се променят и ето, че именно модерните предложения за съчетание на цветовете в интериора залагат на най-тъмния измежду тоновете. 

Използвано от банята до кухнята, черното се появява във всякакви нетрадиционни пространства, така че безспорно е изненадващо сезонно явление.  Правилното съчетание на цветове в интериора с мед, сребро и злато, на фона на черен цвят боя ще направи удар, който е толкова шик, колкото и изненадващ.

цветове съчетания

Бебешко синьо с бледо розово

Това е едно неконвенционално съчетание на цветове, което изглежда изключително красиво. Тези цветове на стаи, които са запазени предимно за бебешките покои, получават този сезон пълноценно преустройство. 

Когато бледо розовото и бебешкото синьо  са съчетани с органични материали и естествени покрития, те изглеждат наистина невероятно изтънчено. Едва доловимите им тонове ги правят победители в играта със смели текстури, като изкуствена козина, например, без да рискуват да преодолеят естетиката си.

цветове съчетания

Горещо розово и тюркоаз

Всички, които търсят нов ярък летен цвят, с който да освежат дизайна на дома си през топлите дни, могат да заложат смело на това модерно съчетание на цветове.

Горещото розово и тюркоазеното ще вливат енергия във всички  домове през лятото. Едно от нещата, които правят тази комбинация от цветове толкова голяма, е, че е достатъчно смела, за да елиминира нуждата от много допълнителни декори, за да може да направи стилно впечатление.

съчетание на цветове

Бяло и ратан

Когато става въпрос за свежи и летни стайни цветове, съчетанието на бяло и ратан, което навява определения като прохладно, ведро и плажно, е перфектно за меките вибрации на лятото. 

Тази тенденция е изключително лесна за стилизиране. Просто се придържайте към бялата доминираща цветова палитра и включете ратан под формата на плетени саксии и кошници за съхранение на вещи и ще се почувствате като на всекидневна почивка в уюта на собствения си дом.

съчетание на цветовете

Прасковено и жълто

Едва ли е изненадващо, че това съчетание на цветове, което напомня за летен залез, присъства сред тенденциите за сезона. 

Можете да изберете няколко акцента, като например декоративни възглавнички или малки парчета декор, както и да включите тези слънчеви цветове бои в интериора на дома си под формата на изящно боядисана врата или ярък килим като този в този дом. Така или иначе, вашето жилище ще бъде по-щастливо с него.

цветове съчетание

Лилаво и тюркоаз

Това е вид комбинация, която веднага ще поднови всяко едно пространство, от което е част, така че е чудесна опция за онези райони на дома, които са били подминати при последното декориране в жилището.

 Хладните тонове в това съчетание на цветове са особено подходящи за спалните помещения, но разбира се, не се ограничавайте само до там. Те са сред интересните цветови комбинации за стени, които си заслужава да се изпробват, защото определено ще предизвикат интерес.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева