Червен наситен и кадифен розов цвят за декориране на стаи определено не са най-лесните багри, които да се интегрират в естетиката на жилищата, но ако се използват правилно, те могат да изглеждат неочаквано зашеметяващо. Макар и да не са лесни за използване, те не трябва да се избягват. Всъщност розовото и червеното могат да бъдат невероятно елегантни и енергични допълнения към почти всеки интериор, просто трябва да знаете как да ги прилагате. Ето защо, когато се осмелите да поискате да добавите наситен цветен щрих в дизайна на някоя от стаите си, използвайте следните идеи, които ще ви покажат как точно да го направите със стил.

червен и розов цвят маса и столове

Впечатляващо съчетание на червено с розово

Комбинацията на розов с червен цвят плаши мнозина, а остарелите дизайнерски съвети могат дори да ви разубедят да опитате да съчетаете двата топли цвята в едно помещение. Този еклектичен дизайн доказва нагледно, че съчетанието им може да доведе до невероятно динамичен и свеж декор с усещане за женственост и стил.

розов стол за бюро

Розов стол за бюрото 

Един нов стол в нежно пудрено розово може да възроди външния вид на домашния офис. В този кът е демонстрирано как един модел с дизайн от средата на века, с внушителен нюанс като перфектното съчетание на форма и функция може да бъде "звездата" на малката зона за работа.

букет розови цветя

Няма как да се сбърка с букет от розови цветя 

Свежите розови цветя винаги могат да бъдат използвани като разкошен акцент във всяко помещение, независимо от естетиката в него. Независимо дали са подарени от любим човек или са закупени на път за в къщи, те ще внесат живот и свежест в стаята, освен това ще изглеждат ласкателно без да се натрапват.

червен цвят шкаф

Малко червен цвят може да окаже голямо въздействие 

Едно от основните качества на червения цвят е способността му да понася голяма тежест, така че е необходимо само малко от него, за да се създаде голямо впечатление. Благодарение на боядисаният в червен цвят шкаф в този домашен офис, например, мястото е напълно трансформирано от скучновато и семпло в модерно и дръзко.

акцент розови стени

Много розово за внушаващо присъствие 

Ненатрапчивото меко розово може да изглежда внушително дори тогава, когато е покрило целите стени. То няма да измори очите и ще внесе много очарование в обстановката, дори когато обзавеждането в нея е семпло и малко. Ако сте готови да предприемете това предизвикателство, опитайте да внесете червен диван за акцент.

червени стени

Червена акцентна стена 

Едва ли има по-добър цвят от червеното, с който да се боядиса една правеща зашеметяващо изявление стена за акцент. Тя не само моментално енергизира и подновява пространството, но и създава силно впечатление в стаята, в която е направена, като по този начин елиминира необходимостта от някакъв по-впечатляващ декор, тъй като самата тя създава визуална интрига в дизайна на помещението.

розов диван

Необичайно розово в интериора 

Когато се търси нов диван, с който да се замени стария, едва ли моделите в розов цвят са първото, което може да се избере като опция. В декор, в който доминира белият цвят, внасянето на мека мебел в розово може да промени усещането за помещението и да го преобрази изненадващо в шикозно и съвременно пространство.

розови кърпи за баня

Когато кърпите се използват за декор 

Когато става въпрос за акцентиране върху дизайна в банята, много хора пренебрегват силата на меките кърпи, които висят окачени на видимо място в мокрото помещение на жилището. Ако търсите идея как да омекотите и обновите вида на тази стая без много усилия, поставете красиви кърпи в симпатично ружено розово като тези.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева