Този възхитителен апартамент с луксозни детайли от дърво и изисканост в пясъчни неутрални цветове се намира в Неапол, но е обзаведен в стил на плажна къща край Малибу. Това е единствен по рода си дом, простиращ се върху площ от 334 квадратни метра, който е гордост за всеки дизайнерски каталог. Интериорът е решен в пясъчни и бели нюанси, които създават изискана плажна атмосфера. Целта е била да бъде постигната изчистена, свежа и не прекалено декорирана обстановка, която да изглежда не само скъпо, но и комфортно.

Плажен апартамент

Подът от дъбово дърво затопля светлия и просторен апартамент, в който се помещават 4 спални и 4 бани. Играта с цвета на подовата настилка е възпроизведена в използваната монохромна палитра. Текстурите са ключовото оръжие на дизайнерите, които са съчетали различни нюанси на кремаво с разнообразни текстилни продукти и шарки.

Плажен апартамент

Домът е проектиран да бъде с отворен план, така че са използвани различни архитектурни елементи, за да се очертаят и дефинират отделните зони. В голямата стая, например, дървеният таван във вид на рибена кост определя пространството, граничещо с бара, трапезарията и кухнята.

Плажен апартамент

Индивидуалният вграден дървен развлекателен център е центриран на стратегическо място и стига от пода до тавана, дефинира допълнително пространството, а огледалната обратно отразяваща се в него светлина от единствената стена от прозорци в другия край осветява помещението.

Плажен апартамент

Когато се излезе от асансьора и се влезе в апартамента, голямо огледало от пода до тавана,  оградено в рамка от избелен орех, създава илюзията, че е врата. Това е още едно от стратегическите дизайнерски решения в този апартамент.

Плавен апартамент

Красив  дървен  шкаф за вино, изработен по поръчка, е фокусна точка като подобрение на дома. Бутилките с вино са изложени на отделни поставки и се виждат отдалеч в стъклената витрина.

Плажен апартамент

В светлата и ободряващо изглеждаща кухня на този плажен шик апартамент,  шкафовете са боядисани в чисто бял цвят и са съчетани с кварцовите плотове, които имат мраморен облик. В кухненския гръб има ръчно остъклени дизайнерски плочки,  които имат вид на перлено-морско стъкло.

Съвременните висящи лампи над бара допълват полилея, падащ над масата в трапезарията.

Плажен апартамент

В една от стаите за гости е създадена морска атмосфера, като са покрити стените с рентабилни изкуствени корабни дъски. Те са поставени хоризонтално на стените и са боядисани в „гълъбово бяло“.

Плажен апартамент

В другата стая за гости на големия апартамент са изрисувани панели за стената в два тона, вместо да се използва истинско дърво за тях. За 3-сантиметровия периметър на стената е използван също цвят „гълъбово бяло“, а центърът е боядисан в приятно сиво.

Плажен апартамент

Баните в целия апартамент са покрити с облицовки за стена с дързък принт. Финият сив тапет с лодка в пералното помещение добавя характер към стените.

Плаж апартамент

Едната спалня е преобразувана в дневна с два големи меки шезлонга, които приличат на легла-близнаци. Интериорът в помещението е вдъхновен от  индианците и тяхната култура, като в него са използвани пера, племенни произведения на изкуството и килим с шарка на ацтеките. Таванът  е покрит с тапет от дървесина.

Плажен апартамент

Главната спалня е решена в пудрено синьо и бяло. Пространството е декорирано така, че да създаде много спокойно, меко усещане в него, така че хората да се чувстват готови да спят и да се отпуснат с лекота, когато влязат вътре.

Плаж апартамент

Банята към главната спалня е създадена така, че да допълни релаксиращата атмосфера в стаята. Тя прилича на спа-подобно убежище за медитация далеч от стреса. В нея има бели шкафове, кварцови плотове, полиран под, огромен душ и свободно стояща по средата вана.

Баня в апартамент

Всеки би могъл да използва някои от решенията в апартамента от примера и в своя дом. Ето няколко предложения за това:

  • За да се постигне вида на стената, покрита с корабно дърво по евтин начин, могат да се използват дървени летви с размери 2,5 см. Те се поставят върху стената хоризонтално по една на приблизително разстояние от 20 см навсякъде в стаята, а след това се боядисва стената в бяло.
  • За да се постигне облицовка от два тона върху стените като в една от стаите за гости, може да се залепи лента по местата, които ще образуват панел. След това да се боядиса вътрешната страна на панелите в по-тъмен нюанс, а зоната на периметъра – в бяло.
  • Малките бани могат да бъдат освежени със смели и забавни тапети, които да внесат голяма изразителност в ограниченото пространство.
  • Аксесоарите оживяват дизайна на стаите. Когато се украсяват рафтовете, е добре да се наслагват декоративни парчета като кошници, интересни стъклени чаши, артефакти и рамки за снимки. Следващият рафт е добре да бъде балансиран и върху него да се постави нещо просто, като по-голяма купа или скулптура.

Автор: Габриела Тодорова