Пролетна украса за масата може да се направи много лесно, когато имате желание да приветствате с "добре дошла" пролетта в дома си. Красивите идеи за  украса за центъра на масата могат да внесат свежест и настроение, особено по време на хранене. Дългоочакваните пролетни цветя ще бъдат главните елементи на ароматната украса, която ще допринесе за уюта и атмосферата на помещението.

 

Великден 2020 - картички, украса, пожелания!

Съобразявайки наличните материали за това време на годината, може да отразите събуждащата се за нов живот природа навън по подходящ начин с помощта на малко креативност, находчивост и желание. Ето няколко идеи, с които да посрещнете тази пролет под покрива на дома си и по-конкретно - на масата:

пролетна-украса-идеи-цветя

Монохроматична централна пролетна украса за маса

Една дръзка и весела идея за пролетна декорация е това слънчево жълто монохромно групиране на различни по форма и височина вази. Розовите цветя наистина контрастират на жълтото като един весел начин да посрещнем сезона.

пролетна-украса-идеи

Пъстър пролетен букет

Понякога една такава свежа и цветна пролетна украса за центъра на масата е всичко, което ви трябва. Изберете букет от разноцветни сезонни цветя и го оставете да "омагьоса" всички около себе си и да ги накара да се почувстват добре само от визуалното му въздействие.

пролетна-украса-идеи-рози

Куп чаени рози

С тях ще искате да украсите не само своята пролетна маса, но всяка празнична трапеза, защото са колкото симпатични, толкова и разкошни. Цветът на руж, обаче, е типично пролетен и се асоциира с този сезон. Една такава аранжировка за пролетна украса за центъра на масата няма как да не е подходяща, защото човек не може да сбърка с розите, нали?

пролетна-украса-идеи-цветя

Направи си сам цветна аранжировка за пролетта

Ако планирате да се разходите около павилионите за цветя или фермерския пазар, непременно се приберете с пъстроцветен букет от сезонни цветя за украса. След това изберете подходяща за големината на букета ваза и подредете растенията по артистичен начин. Готовата композиция може да поставите в центъра на масата или на някое друго място, на което няма да пречи, но ще получи заслужено внимание.

пролетна-украса-идеи-маса

Няколко вази

Когато става въпрос за пролетни украси, цветята никога не може да са в повече. Ако масата ви го позволява, подредете вазите от единия до другия й край или ги съберете на куп в центъра на масата.

пролетна-украса-идеи-цветя

Марокански нощи

Фенерите са марокански главен елемент и също така са прекрасна идея за пролетните събития. Използвайте един или съберете множество фенери във всички форми и размери за прекрасен светлинен ефект и украса за пролетта по време на някое събиране на открито в градината или в двора.

пролетна-украса-идеи-цветя-маса

Гирлянд от цветя

Тази идея се използва често за сватбена украса, но също така е и чудесен начин да разкрасите масата си и без да има толкова тържествен повод за това. Дългият низ от буйни зелени растения с няколко цветни пъпки, разпръснати навсякъде, създава поразяваща пролетна украса за маса, която ще възхити всеки от присъстващите.

пролетна-украса-идеи-цветя-яйца

Пастелна яйчена украса за центъра на масата

Великден оказва влияние на много украси за пролетта, тъй като именно през този сезон се празнува и той. Възкресение Христово като пролетен празник не изключва аранжирането на красиви и симпатично декорирани в пастелни тонове боядисани яйца като част от украсата за маса.

пролетна-украса-маса

Букети лавандула

Пролетните по дизайн идеи са изпълнени с аромат и красота, които очароват сетивата. Оставете мирисът на лавандула да примами гостите към масата ви. Създайте спокойна, релаксираща среща, където всеки може лесно да се забавлява и отпусне.

пролетна-украса-идеи

Кутия от чай вместо ваза

Вероятни имате останала някоя празна ламаринена кутия от чай, която не ви се иска да изхвърлите, защото е много симпатична. Има такива в различни размери, големини и форми, а от тях може да станат страхотни вази за хортензии, маргаритки и букети други пролетни цветя. За да направите идеалната украса за средата на масата, поставете няколко с различна височина в редица или ги разпръснете по цялата плоскост.

идеи-за-украса-пролет-2019

Боядисани буркани

Една редица от буркани в цвят на марципан,  пълни със свежи цветя, ще внесат нотки на рустик шик към пролетните украси. След като изберете подходящите за целта буркани и ги боядисате, заложете на еднакви по цвят и вид пролетни растения, които да натопите в тях.

проелтна-украса-вази-прозрачни-цветя

Асортимент от прозрачни вази

Тази централна украса за маса е по-лесна от боядисаните буркани и изисква различни по големина прозрачни вази с малки гърла, в които могат да се поставят по един-два стръка. Тези деликатни украшения са дребни и романтични. Подходящи са за създаване на пролетна украса в последния момент, когато няма време за измисляне на нещо по-оригинално.

пролетна-икраса-идеи-цветове

Colorblock вази

Ентусиастите, които търсят нови "направи си сам" проекти, могат да се зарадват да си измайсторят подобна украса за масата. Препоръчително е да се започне с избор на подходящата цветова палитра и след това да се подготвят и боядисат вазите. Ако се заложи на по-ярки и дръзки цветове е добра идея да се поставят неутрални цветя. По този начин и съдът, и цветята ще блестят като център.

пролетна-украса-винтидж-идеи-маса

Винтидж френски бутилки

Винтидж френските бутилки са друг съд за пролетно цветен център с романтичен привкус. Великолепното внимание към детайлите в бутилките ще гарантира, че вашата подредба ще се открои на масата.

 

 пролетна-украса-цветни-саксии

Вази от абажури

Ако обичате да рециклирате или да използвате старите вещи по нов начин, може да откриете неочаквано предназначение на неизползваемите вече абажури. Хрумвало ли ви е, че от тях могат да станат чудесни вази за пролетен декор?

декорации-пролетна-украса

Хартиена пролетна украса

Вместо живи растения може да използвате хартиени, като по този начин ще си осигурите една на практика вечна украса за пролетта. Вашите деца ще се радват да помогнат с този проект, а всеки, който седне на масата за вечеря след това, може да се чувства доволен и горд от упоритата си работа, резултатът от която ще вижда пред себе си.

Автор: Габриела Тодорова