Флаконите със спрей боя предлагат изобилие от  направи си сам проекти,  които да освежат декора на дома. Боядисването със спрей е лесно, забавно и определено след като видите тези идеи за дизайн по-долу ще се почувствате мотивирани да вземете флакон и да трансформирате нещо за вашия дом.

Експертите в домашния интериор са на мнение, че често  най-лесният начин да се освежи пространството включва пласт нова боя. Удобството при използването на спрей боя е това, че тя е идеална за малки проекти, а освен това не е скъпа. По този начин боядисването на малки декоративни предмети за дома е бързо и лесно, като ви дава почти незабавно удовлетворение за малка цена.

Как да използваме спрей боя

Представяме ви 10 идеи с боя спрей, от които може да се възползвате, за да си направите интересни аксесоари за дома и да подновите старите вещи, чийто външен вид и цвят не ви допада.

Как да използваме спрей боя

Рамка за снимка

Защо не обедините несъответстващите рамки на картини, като ги боядисате еднакво в един и същ цвят? Окачете ги заедно като група на стената, за да направят изявление.

Ако  попаднете на разпродажба в магазина и забележите стабилна рамка за страхотна цена, незабавно я вземете. Рамките за картини могат да бъдат скъпи, когато ги купувате на дребно, особено по-големите. Ако не ви харесва цвета на вашата икономична находка, просто вземете кутийка спрей боя и я пребоядисайте.

Как да използваме спрей боя

Керамично или пластмасово животно

В магазините често се продават фигури на керамични животни с намалени цени, но за жалост често в тях няма никакъв стил. Всъщност, вероятно имате такива, останали от децата ви, но които по сантиментални причини все още пазите. С помощта на нов пласт спрей боя те могат да се превърнат в нещо модерно и забележително, което с удоволствие да поставите на рафта.

Този пластмасов слон е боядисан със спрей в страхотен цвят, който е подходящ за интериора на стаята.

Как да използвамем спрей боя

Евтина ваза за цветя 

Обикновените вази могат да се трансформират в нещо специално отново благодарение на спрей боята. С използването на специална техника, тези вази са придобили вид на изкуствено живачно стъкло. Подобна антична текстура се постига с помощта на огледален спрей и разтвор на вода с оцет. Вътрешността на измитата и подсушена ваза се напръсква с малко боя, а след това отгоре й се пръска с пулверизатор малко от оцетената вода.

Как да използваме спрей боя

Основа за лампа

Лампите са също един от аксесоарите за дома, които могат да се намерят на намалена цена. Тази лампа, например, е купена за половината от стойността й и съвсем не е изглеждала толкова стилно, но след като основата й е боядисана с матова златиста боя, тя вече се съчетава много по-добре с околния декор.

 

 Как да използваме спрей боя

Огледало

Определено всеки би боядисал рамката на огледалото от банята или от антрето си, но в този проект нещата отиват дори по-далеч. За този проект е използвана специална огледална боя, както и трайно покритие на рамката, което да направи този проект устойчив на агресивни атмосферни влияния.

Как да използваме спрей боя

Поднос

Металните дъски, а защо не и листовете за печене на сладкиши, могат да се превърнат в декоративни елементи, отново благодарение на пласт спрей боя. За да им придадете още по-голям стил, използвайте шаблони или трансфери, след като боята е изсъхнала.

 

 Как да използваме спрей боя

Дръжка на врата 

Евтините месингови дръжки за врати или онези, които са разноцветни и различни в едно и също пространство, могат да бъдат обновени и обединени със малко подходяща спрей боя. Това може да окаже по-голямо въздействие, отколкото очаквате, стига да сте избрали правилния цвят.

Как да използваме спрей боя

Вентилатор 

Винтидж аксесоарите не трябва да ви плашат, когато решите да ги освежите с пласт боя. Когато търсите "жертва" за следващия си проект за боядисване, се огледайте дали няма да намерите някоя стара вещ с неподходящ цвят. Цветът на този стар вентилатор също не допадал на собственичката му, но това не й попречило да види неговия потенциал и да го превърне в атрактивна част от декора на стаята.

Как да използваме спрей боя

Инициали

Дървени букви или папиемаше могат да се намерят във всеки занаятчийски магазин, а след това да се променят по много начини. В зависимост от цветовите решения в интериора, с помощта на малко спрей боя те могат да се превърнат в златни, бронзови, сребърни или пъстроцветни декорации за стаята.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева