Обзавеждане на малък апартамент с голям стил може да се получи чрез минималистични и функционални решения. Този интериор на малък апартамент, намиращ се в Канада, е един чудесен пример за това. В него са смесени съвременните тенденции в дизайна с класическия стил, за да се създаде едно красиво и модерно пространство. Обединяването на различната естетика е помогнало да се създаде един вътрешен дизайн на малък апартамент с много уют и топлина, който в никакъв случай не е лишен от характер или функционалност.

Новото строителство и малкото пространство в този симпатичен апартамент са породили необходимостта от установяването на един спокоен отворен план. Дизайнът е вдъхновен от стила на обитателите си и представлява жизнена комбинация от мебели, текстил и артистични детайли. Заповядайте на една виртуална обиколка на къщата, за да придобиете по-ясна представа за един интериорен дизайн на малък апартамент, от който може да получите голямо вдъхновение.

обзавеждане-на-малък-апартамент

Дистанционната обиколка на малкото жилище е кратка, но зареждаща с настроение. Тя може да даде различен поглед и идеи за малък апартамент, от които всеки да се възползва.

В това малко пространство голямо въздействие оказва намерението на обитателите му да създадат свое място, което да олицетворява намерението им да обитават дом, който да излъчва усещане за женственост, отмора и творчество. Макар, че това интериорно обзавеждане на малък апартамент се простира върху доста ограничена площ, дизайнерите го максимизират с помощта на поразителни мебели и аксесоари, които дефинират зони в този отворен план с обособени жилищна площ, кухня и офис. Кадифеният диван, например, е акцентната мебел в жилищната зона, докато издълбаната дървена масичка за кафе внася артистично усещане, а стъкленият полилей на тавана добавя  атмосфера в помещението.

обзавеждане-на-малък-апартамент

Безспорно розовият диван от кадифе веднага грабва вниманието, но интригуващият дизайн съвсем не спира до там. Винтидж килимът в синьо-сиво добавя дори повече цвят в пространството и се отразява в едната от декоративните възглавнички върху меката мебел. Идеята за запазване на модерния и свеж вид в цялостното обзавеждане на малък апартамент тук личи и във вниманието, което е отделено на крачетата на дивана. Оригиналните дървени са заменени от месингови крака, които да внесат повече стил. Стените, пердетата и креслото са оставени в неутрален бежов цвят, който да предостави изискан мек фон на останалите нюанси, за да изпъкнат.

обзавеждане-на-малък-апартамент

Кухнята с отворен план се свързва директно със зоната, обособена като хол. Използвано е високо растение с големи листа за създаване на естествено разделяне между двете области. Пространството в кухнята е увеличено с остров,  който също така служи като маса за хранене и за забавление. Белите шкафове предоставят място за съхранение на кухненски пособия. Комплект от дървени столове предлага добър контраст на ярко белите шкафове. Изобилието от места за сядане, дори и в такава малка кухня, позволява да се организират много вечери с гости в това пространство.

обзавеждане-на-апартамент-малък

Чрез креативното обзавеждане на малък апартамент е обособен и офис кът. Това е мястото,  където творчеството управлява дизайна и се намира веднага след кухненската зона. Семплото бяло бюро внася модерно усещане от средата на века. Розовият стол с месингови крака чудесно се връзва с дивана, който се намира в непосредствена близост. За по-голям цвят в пространството, вдясно от бюрото е поставена галерийна стена с окачени арт произведения. Колекцията от меко сини и зелени парчета създава поразителен дисплей на стената на офиса.

обзавеждане-на-малък-апартамент

Стилът в спалнята допълва този в целия апартамент и се характеризира с жизнерадостен дизайн, множество нюанси и шарки. Стенописът в акварелни цветни флорали над леглото, който добавя силна доза персоналност в помещението, веднага грабва окото.

обзавеждане-на-малък-апартамент

В спалнята са внесени детайли, които да завършат стила на спалнята и да се съчетават с естетиката на помещението с отворен план. Стъклен глобус виси над леглото, а модерната му месингова рамка е украсена със силна доза шарка. Спалното бельо в неутрална сиво-бяла схема поддържа усещането за свежест и модерност в обзавеждането. Точно както и в останалата част на жилището, розовото намира начин да се промъкне и в това помещение - този път под формата на декоративна възглавница, която отразява розовите нюанси в стенописа над нея. За по-блестящи щрихи се вижда  огледало с месингова рамка на стената на спалнята, а керамично-месинговата лампа  с формата на ананас до леглото внася закачлив елемент в пространството.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева