Неутралният интериор на апартаменти има магическо въздействие върху купувачите, когато става дума за продажба на имот. Меката неутрална обстановка кара хората, които за първи път стъпват на територията на непознатата до сега недвижима собственост, на подсъзнателно ниво да се почувстват "като у дома си" и да пожелаят да се нанесат там, по възможност още на следващия ден. Често причината за това не са положените усилия за подобряване на дома, а по-скоро уютната атмосфера, която действа толкова привличащо и успокояващо на сетивата.

Неутрален интериор в продажбите

Неутралните цветове са широко използвани сред дизайнерите за обзавеждането и декорирането на интериор на хол, интериор на спалня, интериор за баня, за трапезария и кухня. Те са най-лесният и ефективен начин за постигане на атрактивен, но не и провокативен дизайн в помещенията. Бежовият цвят, например, е известен със своя успокояващ ефект, докато кафявия внася топлина, а белия - простор. Сивото е много подходящо за изискано обзаведените стаи и дава възможност на красиво подбраните елементи да изпъкнат. Но все пак, когато става въпрос за продажба на дом, неутралната среда придобива едно по-различно значение.

Понякога търсенето на по-добри домове за нас и нашите семейства изисква време - за контакти с агенции, за огледи, за изчакване на пазара да се появи имот за продан, който отговаря на изискванията ни и т.н. Макар наличните интериори на апартаменти на обхожданите обявени за продажба апартаменти винаги да се разглеждат като чужд избор, който лесно би могъл да бъде променен, специалистите отчитат влиянието на така нареченият "нов неутрал", който прави всичко да изглежда по-привлекателно и който да искат бъдещите обитатели. Тук не става въпрос за интериор, който прави жилището да прилича на бяла кутия, която изглежда като скучна и стерилна среда. Похватите за "неутрализиране" са няколко и биха били от полза на всеки, който би желал да впечатли потенциалните купувачи. Ето какво точно включват те:

диван-бежово-светло-картини-детайли

  • Завършен, но не претрупан интериор.

Принципно изборът на идеалния интериорен дизайн сам по себе си е предизвикателство. Атмосферата, която е желателно да бъде създадена, в най-добрия случай е практична комбинация между уютна за обитателите и предизвикваща интерес за гостите обстановка. В търсене на идеи за интериора в "нов неутрал", който е удобен начин за подобряване на дома с цел по-бърза продажба, на жилището трябва да се гледа като на бутиков хотел. Стаите са комфортни с висококачествени, внимателно подбрани аксесоари. Далеч от това да напомнят за сковани бели кутии, те са много привлекателно място за "нанасяне" в момента - същото чувство, което искате потенциалните купувачи да почувстват сякаш са на правилното място в продавания дом. Тънкостта се крие в това, че неутралната обстановка не означава такава, в която не е живяно, а такава, в която е приятно да се пребивава.

Продаваният дом би изглеждал много по-гостоприемно, ако в него има завършеност по един безобиден начин. Купувачите, например, не искат прозорците да бъдат затъмнени от тежки овехтели завеси, но също така не искат и да бъдат голи. Леките прозоречни покрития са чудесното решение. Наличното обзавеждане от друга страна е препоръчително да бъде разположено така, че стаите да изглеждат по-големи, но да се запази достатъчно от основните мебели в тях, за да може да се сформира една групичка за разговори в интериора на хола, силна лампа за четене до леглото в спалнята или висококачествени кърпи в банята.

бежово-дневна-интериор-дизайн

  • Интериорът в бежово не е скучен.

Противно на общественото мнение, бялото не е най-страхотният цвят за стените на дома. Не само, че изглежда малко пусто и невъзмутимо, но всъщност може да привлече вниманието към някои недостатъци, като неравномерни стени или пукнатини, например. Така че, когато се опитвате да "омекотите" тоновете в дома си, за да изглежда възможно най-привлекателен, помислете за успокояващи цветове, които не са така искрящи като снежно бялото. Бежовото, по-специално, е добър избор. Далеч от това, че е скучно, то идва в редица интересни меки нюанси от лате до капучино и мляко с какао и се координира добре с други популярни цветове, включително мека аква, прахово синьо или бледо оранжево.

Бежовият цвят може да внесе хармония и уют във всеки интериор. В повечето случаи той се прилага като основен. Както спокойните пастелни тонове, така и ярките наситени цветове изглеждат добре на фона му. Гъвкавостта е основното свойство на бежовото, което дизайнерите обичат. То позволява да се създаде монохромен или светъл и ярък интериор, да се изберат два или три тона или да се използва цялата палитра.

Бежовите интериори са свързвани с лукс и просперитет и никога няма да излязат от мода. Освен това интериорът на помещение в бежов цвят ще отговаря на всеки стил, като се започне от класически и се стигне до поп-арт. В случай, че собствениците са уморени от неговата непретенциозност, те могат лесно да го променят, а всичко, от което се нуждаят, са само нови аксесоари и ярък цвят. Тук рядко нещо би могло да се обърка.

минималистично-цвете-дизайн-маса

Минималистичният стил напоследък става все по-популярен. Той изглежда добре както в просторни помещения, така и в малки. Освен това стилът на минимализма е идеален за студио, където жилищното пространство не е разделено на зони.  За малките апартаменти комбинацията от бежово и минимализъм е отлично решение. Този цвят визуално уголемява пространството, докато "правилата" на стилът е да се отхвърлят купищата от мебели и аксесоари. Може да се въведе допълнителен ярък цвят в интериора, за да се оживи атмосферата. Също така ще се постигне успех и като се подчертаят ключовите точки по правилния начин. Изобилието от отенъци, както и гъвкавостта на този цвят, позволяват да се създаде уникален дизайн.

  • Семпли, но не и стерилни интериорни решения.

Известен факт е, че колкото по-малко вещи има в продавания недвижим имот, толкова по-просторен ще изглежда той. "Новият неутрал" не изисква премахването на персоналността му изцяло. Той по-скоро изисква добавки, като позволява да се откроява усещането за стил.

Автор: Габриела Тодорова