Това ателие се намира в Лос Анджелис и е разположено върху 37 квадратни метра. Наемателката му Моли живее в него под наем през последните 5 години и е наясно с обитаването на малко пространство. Тя го приема като предизвикателство и това й е приятно. Успява да използва всеки метър от малкото  жилище студио или ателие - от горе до долу и от ъгъл до ъгъл. Моли смята, че най-съществената част от дизайна на дома е да се запази функционален, но отразяващ персоналността на обитателя на жилището. "Всяко пространство има потенциал да покаже някаква личност", вярва тя.

Ателие под наем

Моли определено не се притеснява от използването на цветове и текстури в нейното  жилищно ателие. Притежава невероятна колекция от артистични произведения и книги. Тя отбеляза, че най-важното нещо за нея в квартирата й е малката синя игра Тетрис на библиотеката, която е била на дядо й и на която играели заедно, когато била още малко момиче. Сега я пази като сувенир със сантиментална стойност, който й напомня за него.

Ателие под наем

Най-голямото й творческо вдъхновение идва от пътуването из различни интернационални дестинации. Последното й пътешествие до Мароко я е впечатлило с  красотата си. Тя е успяла да я види навсякъде около себе си - в архитектурата, плочките, текстила, хората. Килимчето с ярки мотиви, което си взела от там е най-любимото й нещо, с което не спира да се хвали, тъй като я прави щастлива само като го погледне.

Ателие под наем

Моли не само, че обича художествената култура на Лос Анджелис, но тя е прегърнала всички творчески хора, с които се е срещала и постоянно се вдъхновява от тях. "Мисля, че голяма част от типичния за Калифорния дизайн е много лек и ефирен, което е красиво и съм го включила в моето студио за живеене. Привлечена съм и към богатите цветове и текстил, които се чувстват по-скоро като в стила на източното крайбрежие."

Ателие под наем

Самата тя смята, че притежава артистично-бохемски стил. Най-любимият й елемент в това ателие под наем са растенията. Според нея те дават живот на мястото и внасят част от характерната за външните пространства зеленина вътре. Гордее се с ръчно изработените от самата нея керамични саксии и поставките за тях. Нейните висящи сандъчета за цветя е окачила както в кухнята, така и в хола.

Ателие под наем

Най-добрият съвет на Моли, свързан с обитаването на ателиета под наем: "Не се страхувайте да изхвърлите неща, които вече не използвате и не ви служат. Голяма част от успешното обзавеждане на малки пространства идва от премахването на излишните вещи и придържането на добър ред. Претрупванията не са добра идея."

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева