Фуги в различни цветове могат да направят белите плочки далеч по-интригуващи. Безспорно използването на керамични плочки е практично, тъй като този материал е устойчив на влага и замърсяване. От друга страна, обаче, белите фуги за плочки далеч не изглеждат привлекателно и с течение на времето губят все повече и повече приличния си вид. Новата тенденция за цветно запълване на фуги наистина може да съчетае полезното с приятното. Евтината и стилна идея може да придаде характер и на най-скучните бледи плочки, независимо къде са поставени.

 Цветни фуги за плочки

Представяме ви няколко готови проекти, които би било добре да погледнете, ако модерното боядисване на фуги ви допада и нямате търпение да го изпробвате на пода или по стените си. Имайте в предвид, че може да си закупите готова цветна смес за фугиране или да си направите сами, като смесите 1,150 кг суха фугираща смес с 230 мл течна акрилна боя с цвят по ваш избор. Ако искате да получите по-наситен цвят, ще трябва да добавите повече боя.

Цветни фуги за плочки

Блестящата цветна фугираща смес предоставя възможност да се внесе повече блясък там, където най-малко се очаква, като по този начин може да се създаде ненатрапчив визуален интерес. За целта е необходимо да се използва готов продукт с брокатени частици в него, който може да се закупи от магазините, в които продават подобни артикули. Може да се получи интересен ефект, ако се използва син фугиращ цвят за основа, върху който да се добави блестящ завършек със златисти отблясъци, както е направено в тази кухня.

Фуги за плочки

Тук е освежена зоната около камината с помощта на бели плочки. Тези в марокански стил на пода пред огнището са подчертани с оранжеви фуги, чиито материал създава невидима бариера, която функционира против петна и плесени. Фугите определено внасят характер и цвят в тази област на стаята, където не може да се постави килим.

Цветни фуги за плочки

В много стилни скандинавски домове квадратните плочки са част от декора, която не се ограничава само до банята и до кухнята. Коридорът в този шведски апартамент съчетава червена фугираща смес с керамични плочки, за да се постигне грабващо очите антре, което е и лесно за почистване.

Цветни фуги за плочки

Ето един начин да се освежат класическите бели правоъгълни плочки. Едни неочаквани тюркоазено сини фуги могат да променят начина, по който се възприемат, но без да се забелязват.

Цветни фуги за плочки

Златистата боя за фуги може да издигне нещата на по-високо ниво. В този случай, например, е използвана именно такава, за да се прибави малко глем към традиционната кухня. Фугите в златисто определено изглеждат много изискано на фона на белите кухненски шкафове.

Фуги

Когато цветните фуги се съчетаят с евтините плочки за банята на стената, се получава едно стилно преобразяване, което изобщо не излиза скъпо. Това е чудесна идея как да накарате старите си безлични плочки с квадратна форма да изглеждат далеч по-впечатляващо от преди.

Цветни фуги

Старите фуги в бяло могат да бъдат освежени по начин, по който да не контрастират на плочките. Жълтото е от онези свежи цветове, които често биват пренебрегвани, но ето как банята може да изглежда по-слънчева и гостоприемна с него.

Фуги

Не само белите плочки губят очарованието си с течение на времето. Това се случва и с онези, които са в земни тонове. При тях фугите в неочакван и изпъкващ цвят ще създадат моментален визуален интерес - погледнете  тази вдъхновена от Тоскана мозайка и тюркоазените й фуги.

Фуги

Фугите в сиво изглеждат едва доловимо, но биха могли да откроят по един изтънчен начин плочките с уникални форми. Погледнете този страхотен нюанс, който предоставя чудесен фон за белите плочки.

Автор: Габриела Тодорова