Плочки за баня с красив вид и добро качество могат да превърнат помещението в приветливо, малко, лично убежище, където няма място за стрес и тревоги.

Когато се обмисля поставянето на определени по цвят или видове плочки за баня в зоната около душ кабината, по стените или на пода, трябва да се вземат в предвид няколко съображения. От една страна направеният избор на плочки ще окаже голям ефект върху визията на стаята, а от друга ще се отрази и на бюджета. Ето защо е важно да се прецени внимателно всичко, за да изглежда банята по възможно най-добрия начин и за възможно най-добрата цена.

Ако планирате скоро да поставяте плочки за банята си, може да използвате тези красиви снимки по-долу за вдъхновение. С тяхна помощ по-лесно ще успеете да определите какво точно бихте искали да видите, след като отворите вратата на своята баня, както и да прецените възможностите си според големината на помещението и разположението на нещата в нея.

Подови плочки за баня

Плочки за банята

Може до сега да не ви е хрумвало да разчупите банята си чрез поставяне на различни плочки на пода, на стените и около душ кабината, но това определено може да изглежда доста впечатляващо.

Нека започнем с подовите теракотни плочки за баня. В зависимост от това, което планирате за останалата част от помещението и от бюджета, с който разполагате, подовите плочки могат да бъдат семпли и ненатрапчиви или цветни и привличащи вниманието като тези зелени плочки за баня.

Плочки за банята

Вечните мраморни плочки добавят луксозен щрих в банята. Придържането към монохромна цветова гама, особено в светли тонове, прави помещението още по-просторно и подредено.

Плочки за банята

Тъмните плочки могат да помогнат да се заземи голямото и светло пространство.

Плочки за банята

Мозаечната подова плочка се координира добре с другите елементи в банята тук, макар шарките й да се различават от останалите десени в помещението. Придържането към черно-бялата цветова схема помага да се запази добър синхрон.

Плочки за банята

Когато решите да поставите интересни подови плочки, оставете останалата част от елементите в интериора доста проста. По този начин подът ще се превърне във фокусна точка и ще грабва вниманието веднага.

Плочки за банята

Подовите мозаечни плочки могат да добавят шарка към пода на банята по един елегантен начин, особено, ако комбинират двата основни цвята в нея.

Плочки за банята

Светлите плочки могат да помогнат да се отвори визуално всяка тъмна или малка баня. Тези бели плочки за баня, наредени под формата на рибена кост, създават интерес и компенсират тъмните стени и липсата на прозорец.

Плочки за баня около душа

Плочки за банята

Поставянето на различни плочки в зоната до душа може да помогне да се направи изявление в тази част на банята. Те могат да бъдат както с различен цвят или текстура от останалите, така и дръзки мотиви или образуващи определена форма.

Тези фаянсови плочки за баня, имитиращи рибени люспи около душа в банята, определено ще се запомнят от всеки, който ги види.

Плочки за банята

Поставянето на стенна плочка с уникална форма може да бъде използвано за създаването на интересен горен ръб като впечатляващ детайл.

Плочки за банята

Използването на керемидени плочки на пода до душа, като платформа, както и върху стените, може да  направи силно изявление, особено с подобни лъскави черни плочки за баня.

Плочки за банята

За този дизайн е използвана различно оцветена мозайка за баня, с която е постигнат впечатляващ омбре ефект.

Плочки за банята

Ярките сини плочки за баня около душа тук дефинират зоната за къпане, като внасят свеж цвят в помещението.

Плочки за банята

Използването на декоративни плочки за баня може да превърне всяка душ кабина в произведение на изкуството. Трябва да се признае, че ефектът изглежда поразително

Стенни плочки за баня

Плочки за банята

Нещата стават наистина забавни, когато се стигне до избирането на плочки за стени. Стотиците различни идеи плочки и възможности са предпоставка за получаването на една  разкошна баня. Те могат да бъдат поставени както от пода до тавана, така и до половината на стената и като цяло да окажат драматичен ефект върху визията на банята.

Тези бели плочки за баня, например, са поставени вертикално, вместо по обичайния начин - хоризонтално. Това е идея за използване на класически материали по един малко по-нестандартен начин.

Плочки за банята

Големите шарки на тези плочки за стена правят изявление, макар да са поставени само на половината от нея.

Плочки за банята

Красивите циментови плочки в тази баня определено изглеждат много добре, като съчетание на пода и върху стените. Формата е запазена и на двете места, но размерите им се различават. Различните нюанси и белите декорации правят стената да изглежда впечатляващо.

Плочки за банята

Малките бели плочки с черни фуги са чудесна и евтина идея за баня, която може да направи обикновената стена да изглежда поразително.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева