Банята има тенденцията да не бъде добре организирана. Като помещението с най-висок трафик в жилището, което се използва от началото на деня до самия му край, съществува голям риск всяка една баня да се превърне в разхвърляна с цялата дневна активност, която се извършва в нея.

suhranenie-banq

Наличието на неподредени и хаотично поставени тоалетни принадлежности е нещо често срещано в баните, но това не означава, че не изглежда дразнещо. Именно с цел да ви улесним да намерите подходящите места за съхранение на продуктите и козметиката, които използвате там, подбрахме няколко интересни решения, които могат да бъдат приложени както в малките, така и в големите по размер бани. Възползвайте се от тези стилни и практични предложения, благодарение на които всяко нещо ще бъде винаги на мястото си:

banq-suhranenie

Поднос - органайзер 

Ето едно идеално решение за поставяне на ежедневно използваните вещи в банята. Изберете си един подходящ поднос, който няма да ръждяса от влажния въздух в помещението и го използвайте за поставка, върху която да слагате на едно място всички онези неща, които обикновено ви трябват всяка вечер преди сън или всяка сутрин след ставане от леглото.

идеи за съхранение в банята

Плетени кошове за съхранение

Плетените кошове предоставят възможност за прилежно съхранение на вещи, вариращи в диапазон от ролки тоалетна хартия до кърпи за банята, на едно конкретно място, изглеждащо симпатично отвън и съдържащо безброй неща вътре. Те са неочаквано решение за това помещение, като едновременно внасят ред и имат приятен вид. Предлагат се в различни размери, стилове и цветове, така че лесно може да се намери подходящ за всеки вкус и дизайн на пространството.

съхранениев банята

Буркани за съхранение на козметичните продукти

Стъклените буркани отдавна намират широко приложение за съхранение на вещите, така че може да ги използвате за организирането на принадлежностите ви в банята. Възползвайте се от тази идея, за да поставите памучните тампони за премахване на грим, гланцовете за устни, спиралите за мигли или четките с апликатори на място, на което ще бъдат защитени от прах и ще изглеждат симпатично. Всичко, което ви трябва, са няколко пластмасови фигурки, лепило и боя.

съхранение в банята

Рафт над ваната 

Мнозина смятат тази идея за гениална и се чудят как изобщо са се къпали във ваната си без подобен функционален прибор. Инвестирането в подвижен рафт предоставя възможност да се подредят организирано на едно място всички продукти, които се използват по време на къпане. Ако не можете да си намерите подходящ за своята вана, помислете как може да си направите сами един такъв удобен аксесоар, който на практика не заема излишно място нито на пода, нито на стените или плотовете.

място за съхранение в банята

Стенна закачалка за списания

Много хора обичат да четат в банята и използват времето там, за да се концентрират върху интересно за тях четиво. Купищата недочетени книги или списания там, обаче, определено не изглеждат добре. Вместо да се инсталира обемна рамка за поставяне на хартиените издания може да се постави висящо платно за стена като това. То от една страна ще пази материалите за четене на едно място, като същевременно ще служи като красив декор.

 

 сухранение на четки за грим в банята

Поставки от чаши

Ето още една идея, която е трудно да се определи дали е по-семпла или по-ефективна. Едно е сигурно, обаче и това е визията й, която определено изглежда шик. 

Всичко необходимо за изработването на този спретнат органайзер за гримове са няколко чаши и връв. Не е нужно да намерите такива, които естетически да подхождат на интериора в банята ви, тъй като лесно може да ги боядисате с пласт хромова спрей боя.

съхранение в банята

Собственоръчно направена закачалка за кърпи 

Кърпите са нещо необходимо в банята, но понякога са ужасно обемисти и е трудно да се опазят сухи, подредени и добре организирани. Една подобна закачалка ще елиминира подобни проблеми. Тя може да се постави почти навсякъде и ще запази кърпите винаги чудесно изглеждащи и сухи.

съхранение в банята

Количка за съхранение на вещите 

Когато местата за съхранение на принадлежностите не ви достигат, може да подходите необичайно и да вкарате рафтове на колела. Една такава количка е по-евтина от повечето шкафове за баня и за разлика от тях може да бъде стилизирана така, че да изглежда лишена от простота. Навийте на руло няколко кърпи, поставете обичащо влагата саксийно растение и ароматна свещ, и ще се чувствате като в спа център всеки ден.

органайзер на четки в банята

Органайзер за четки

Четките за грим за важна част от красивия макиаж, но заради овалните си дръжки обикновено лесно се търкалят и падат, след като бъдат поставени на определено място. Намерете решение на този проблем, като използвате красива ваза и изсипете на дъното й малко мъниста и симпатичен етикет, за да направите своеобразен дом на инструментите си за гримиране. По този начин ще ги съхранявате с лекота чисти и подредени.

 

 съхранение в банята

Разделители за чекмедже 

Ако и вие сте от хората, чийто чекмеджета са пълна бъркотия, значи ще се зарадвате на тази идея, от която може да се възползвате при първа възможност. Всичко, от което се нуждаете, е да изпразните съдържанието на чекмеджетата и след това да си набавите няколко къси дървени летви, боя, малко лепило, както и да отделите няколко минути. След като отделенията са вече готови, може да върнете всички продукти и да подредите различните артикули в отделните клетки вече по-прегледно.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева