Домашните любимци се възприемат често като част от семейството и поради тази причина се полагат множество грижи, за да им се създадат условия, в които да се чувстват "като у дома си". Осигурява им се меко място за сън и почивка, играчки за дъвкане, специална купичка за храна и т.н. Наред с това се поражда необходимостта да се намери место за всички принадлежности, свързани с отглеждането им. Организирането на консумативите за домашни любимци може да спомогне да се подреди по удобен и лесен начин предизвиканата от вещите на симпатичния домашен любимец бъркотия. Вижте тези 10 идеи, с чиято помощ жилището ви ще изглежда спретнато и подредено, а четириногите ви домашни любимци - щастливи и доволни.

органайзери-за-домашни-любимци

Контейнер за играчките

Има много игри с домашни любимци, които са забавни както за четириногите, така и за техните стопани. Важно е да намерите елегантно решение за съхранение на играчките им след приключването на играта. Една кутия във формата на кокал с капак може да побере всичките им любими неща като ярки гумени играчки, въжета и топки за тенис. По този начин всичко ще бъде на мястото си, а стаята - подредена.

органайзер-домашни-любимци

Отворен шкаф за съхранение на вещите на домашните любимци 

Всеки, който обича да организира вещите в дома си в прозрачни контейнери, ще хареса идеята да приложи тази стратегия и относно нещата на кучето си.Използвайте обикновен, стъклен буркан с капачка за лесно съхранение на кокалите и лакомствата му.

органайзер-домашни-любимци

Постелка, която държи купичките на мястото им

Организирането на играчките и лакомствата е лесно, но как да запазите чисто мястото около купичките за хранене на пухкавите опашатковци?  Добавете голяма, лесна за почистване пластинка под купите за храна и вода. Така ще си спестите излишни умения в почистването, но и ще имате стабилна основа, която няма да позволява на приборите да се мърдат. Вече винаги ще знаете къде е купичката за храна на кучето ви.

органайзер-за-домашни-любимци

Котешки апартамент от стар шкаф

Намерете ново предназначение на стария шкаф и го превърнете в личен апартамент на мъркащия си и гальовен приятел. Добавете пропорционално, плюшено легло отгоре за оптимално препичане на слънце и използвайте пространството отдолу за съхранение на принадлежности и на котешката тоалетна.

органайзер-за-домашни-любимци

Модерна станция с храна за домашни любимци

Направете тази станция за хранене своя следващ проект за уикенда. Добавете няколко слоя от любимия цвят на котката си към стар шкаф с чекмеджета за съхраняване на лакомства и играчки. С трион изрежете две дупки отгоре за купичките за храна и за вода. Не забравяйте да добавите и меко плюшено легло за любимата на всички котки следобедна дрямка.

органайзер-за-домашни-любимци

Място за съхранение на вещите на домашните любимци в антрето

Функционалното и забавното се обединяват в тази станция за домашни любимци, включваща  дребна конзолна маса, снимка в рамка на четириногия приятел и ярка кобалтово-синя каса за съхранение на играчките му. Може да създадете подобна  у дома си с миниатюрни телени кошове за лакомствата и топките за игра, след което да закрепите набор от дръжки в долната част за окачване на каишки и въжени играчки.

 

 органайзер-домашни-любимци

Вградено легло с поилка

Тази конструкция е постижение за стопаните на кучета. Пространството в бохемски стил предлага затворен шкаф за съхранение на храна и консумативи, както и вградена станция с храна и напитки за семейния пухкав приятел в непосредствена близост до вратата. Стопаните са добавили вградена зона за легло, така че кученцето да може да си почине след следобедната игра.

органайзер-домашни-любимци

Място за съхранение с двойно предназначение

Когато разполагате само с малко пространство, извлечете максимума от това, което имате и помислете два пъти, преди да хвърлите  старите контейнери за отпадъци. Подобрете външния им вид с помощта на спрей боя и въже, за да направите вещ с  двойно предназначение за вашите котешки приятели, която да използват като място за острене на ноктите си, а вие - като кутия за играчките им.

органайзер-домашни-любимци

Кубове с лесен достъп

Ето един чудесен начин за организиране на принадлежностите на домашните любимци на едно място. Това гладко, плъзгащо се кубче за съхранение побира куп вкусни лакомства и всички играчки далеч от лапите на кучето. Макар да знае какво има в контейнерите, то няма как да ги отвори, но това може да го накара да стои дълго пред тях или да изпълнява с неохота команди, за да получи желаното.

органайзер-домашни-любимци

Вградени граници

Границите са важни за всяка здрава връзка - включително и за тази между вас и вашите домашни любимци. Добавете вградена бариера като тази на снимката по-горе или  красива преграда за бебешка кошара, за да създадете здравословно разделение във вашия дом. Използвайте портата, за да обозначите местата за игра и зоните без домашни любимци. Това ще ви даде спокойствие, знаейки, че вашият игрив домашен любимец е на безопасно място и няма да прави проблеми в забранената за него зона.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева