Виждали сте тапети с цветя навсякъде - в остарелия интериор на хотелските бани, в трапезарията на баба ви и на други подобни места, които ви пренасят с десетилетия назад във времето. Модерните дизайни на флоралните тапети, обаче, ще ви накарат моментално да забравите всичко, което някога сте си мислили, че знаете за този връщащ миналото стил. От акварел и пастели до гръмки и графични изявления, цветните тапети са готини и модерни днес дори повече от преди. Те предоставят чудесната възможност да промените дизайна на жилището тотално, без много усилия. Разгледайте тези модерни идеи с начини за използване на тапетите с цветя върху стените в трапезарията, хола, банята, спалнята и пералното помещение, и се откажете завинаги от латекса и боята.

Тапети с цветя

Произведение на изкуството

Подобни тапети с цветя ще допаднат на хората, които биха предпочели да прекарват повече време в Лувъра, отколкото у дома си. Това е тапет, от който всеки ценител на изобразителното изкуство се нуждае. Реалистичният им флорален дизайн изглежда така, сякаш принадлежи към музея, но той се съчетава добре с модерните, неутрални цветове в интериора на дома. Препоръчително е около него да добавите аксесоари, които се комбинират добре с ненатрапващи се цветове.

Тапети за стена с цветя

Смели и ярки

Дръзкото е красиво и подобни ярки, привлекателни тапети са доказателство за това.  Балансирайте живото оранжево и червено с еднакво ярки мебели, така че принтът на флоралите да не подчини стаята ви. Със сигурност всеки път, когато влизате в стаята, ще усещате изблик на щастие.

Тапети с  цветя

Цъфнали дървета

Трапезарията може да изглежда като очевиден избор за поставяне на флорални тапети, но този цветен принт от Кейри Ридър внася своеобразно и модерно настроение. Особено е впечатляващо как дизайнерът свързва жълтите и розови детайли от тапета с елементите в стаята. Трапезарията е идеалното място в жилището за добавяне на ярка, забавна флорална стена, без да се претрупва пространството.

Тапети с цветя

Дръзки и ярки тапети

Флоралните принтове  не трябва да са съставени само от цветя. В тази невероятна детска стая е използван светъл и причудлив цветен животински печат като платно за цялото пространство и продължава темата с ярко синьото легло и подходящата библиотека в същия цвят. С такъв смел тапет, стаята се усеща незабавно като напълно завършена и  подходяща за деца.

Тапети с цветя

Ненатрапващи се тапети с цветя

Ако търсите начин да включите флорални тапети в стая за момиче, но силните и наситени цветове не ви допадат (или на  детето ви), този красив и женствен избор е идеалното вдъхновение за вас. Големите рози са достатъчни, за да добавят някакъв цвят в иначе неутралната стая, която е идеална за всяко по-малко или вече пораснало момиче.

Тапети с цветя

Смелост и дързост

Когато вече сте изпробвали въздействието на тапетите с цветя и сте готови да стигнете до следващото ниво, може да искате да продължите с нещо по-смело. Този романтичен принт е доста голям, но без да пречи на пространството. Ако го изберете, дръжте мебелите и аксесоарите семпли и се фокусирайте върху наподобяващия стенопис тапет. Този тъмен избор е чудесен за създаването на успокояваща атмосфера в спалнята.

 Тапети с цветя

Тапет-стенопис

Този тапет е идеалният избор за онези, които искат да притежават нарисуван хубав стенопис в жилището си. Ако нямате артистичен талант, за да направите свой собствен шедьовър на стената в хола си, подобен тапет би могъл лесно да превърне семпло декорираното помещение в произведение на изкуството.

Тапети с цветя

Графични тапети

Хората, които предпочитат предимно белите стени и неутралните обстановки, ще харесат подобен тапет, вдъхновен от рисунка с мастило.  Красивите линии и графичният дизайн са чудесно допълнение към неутрално решената стая и не отнемат вниманието от опростения интериор.

Тапети с цветя

Тучна природа върху стената

Някои хора биха предпочели красиви сукуленти или успокояващи евкалиптови растения пред розите. Този тропически тапет на дъждовна гора е чудесен начин да внесете природата вътре под покрива на дома си. Зелените нюанси на този принт са много подходящи за спалня, решена в скандинавски стил, но също така биха добавили успокояващ източник на цвят в хола или в банята.

Тапети с цветя 

Геометрично вдъхновени флорали

Геометричните принтове са много популярни в момента, но ако сте по-скоро ботаник, отколкото математик, този сложен дизайн на тапети би бил чудесен избор за вас. Повтарящият се, симетричен модел ще задоволи всеки перфекционист и е чудесен избор за бебешка стая или за коридор.

Тапети с цветя

Винтидж флорали

Тъмните принтове също са много модерни. Този дълбок и романтичен избор за тапети може да направи спалнята да се усеща като покоите на кралицата, но не се страхувайте да включите тази модерна визия и в трапезарията. Поддържането на останалата част от стаята семпла и неутрална ще позволи на този готически печат наистина да блесне.

Тапети с цветя

Просто каприз

Коридорите са чудесно място за фокусиране, когато търсите идеи за тапети и лесен начин за добавянето им върху стените във вашия дом. Този дизайн напомня на винтидж поздравителните картички, които баба ви е изпращала някога, но в много по-модерен вариант. Шикозният тапет би се съчетал добре с модерни мебели от средата на века.

Тапети с цветя 

Пищна дъждовна гора

Кой не е мечтал за почивка в южноамериканската джунгла? Този страхотен тапет от Сиан Зенг ще ви отведе именно там, без да се налага да напускате леглото си. Неоновите проблясъци в него са прекрасен контраст с фините маслинови и ловджийско-зелените тонове. Съчетайте ги с пастелни нюанси или бежово, за да получите перфектна комбинация от цвят и спокойствие.

Тапети с цветя

Големи и запомнящи се цветя

Ако не ви допада пъстротата по стените, не се страхувайте все пак да използвате тапети, тъй като монохромните флорали понякога носят най-големия удар. Този  тапет с големи цветя се фокусира върху сложната рисунка и острите линии, а освен това допълва чудесно светлия дървен под. С подобни тапети върху стената багрите им няма да ви липсват, бъдете сигурни.

 Тапети бананови листа

Бананови листа

Тази баня е божествена, а контраста на богатото зелено срещу черната вана е хипнотизиращ. Най-хубавото нещо за тапетите с бананови листа е факта, че можете да ги използвате в почти всяка стая от дома ви.

Автор: Габриела Тодорова