При продажба на имоти е важно да се вземе възможно най-високата цена на обявената за продан недвижима собственост, но питали ли сте се някога как бихте могли да подобрите стойността на дома си? Вероятно ви е правило впечатление как някои хора получават повече пари като продадат дома си, докато други се примиряват с незадоволителна сума или дори срещат затруднения в намеренията си за осъществяване на реални продажби на имоти. Защо ли някой изглеждат така, сякаш намират богатство и просперитет във всичко, което докосват, докато други  като че ли никога не успяват в нищо? Може ли да е въпрос на късмет или е нещо, което са направили в жилището си, за да изглежда по-атрактивно за продан?

Бърза продажба на имот

Когато ви предстои продажба на имот не е разумно да разчитате само на добрия късмет. За да увеличите шансовете си за продажба на дома си, няколко актуализации и домашни подобрения може да са в реда на нещата. За да бъде избран именно вашия сред десетките или стотиците домове на пазара, подслаждането на сделката може да бъде отговорът към продажбата на имота ви. Ето някои от начините за подобряване, които хората използват, за да повишат късмета си, когато искат да продадат жилището си бързо и ефективно.

Добавяне на таванни вентилатори

Продажба на имоти

Вентилаторите на тавана са чудесно допълнение към всеки дом. Поставянето им може да внесе красота и комфорт във всяка стая, а също така и да добави характер на стаята, както и собствен източник на движение на въздуха. Вентилаторите за таван се предлагат в широк диапазон от цени в зависимост от размера, стила и качеството им. Експертите смятат, че когато става въпрос за продажба на имоти, всеки таванен вентилатор, поставен в хола, дневната или спалнята веднага може да добави стойност към дома.

Безжичните комутационни комплекти спестяват време

Когато трябва да добавите втори бутон за включване на осветлението в къщата си, не е нужно да се заемате със сложен електрически ремонт, тъй като в днешно време е възможно безжичните превключватели да бъдат по-уместни за използване от стандартните. Безжичните превключватели са чудесен начин да контролирате осветлението в коридори, стълбища или стаи с две или повече врати, които до сега са имали само един превключвател за  контролиране на осветлението.

Имоти за продажба

Вместо да се налага да предприемате домашни електрически занимания и да нарязвате стените, за да свързвате кабелите между двата ключа, този тип ключ използва радиочестотен приемник, който е вграден, за да се свърже с дистанционния прекъсвач, като по този начин може да бъде монтиран навсякъде, където се нуждаете от достъп до светлина. Комбинацията от тези два комутатора представлява тройна комбинация от превключватели без окабеляване. Това определено изглежда впечатляващо и е удобно, а това е предпоставка за оскъпяване на имота.

Добавяне на мелачка за боклук във втората мивка

Макар мелачките за боклуци, които се монтират към канала в мивката, да не са толкова разпространени в нашата страна, те са голямо удобство, което всички обикват веднага, след като ги монтират в кухнята си. Когато става въпрос за продажби на апартаменти, всяко приспособление, което улеснява ефективността на домакинството, може да повиши цената на имота.  Това със сигурност е евтино допълнение, което намалява боклука.

Спестяване на енергия и пари чрез използване на енергоспестяващи уреди

Продажба на имот

С високата цена на електроенергията и все по-големите разходи за потребителски продукти, намирането на нови начини за спестяване  се превръща в нова мода.  Закупуването на уреди,  които са специално проектирани да пестят енергия и ресурси  е един от начините да се харчи средно с 30% по-малко за енергийни разходи.

Уредите, класифицирани по Energy Star® използват 10 - 50% по-малко вода и енергия, отколкото стандартните модели. Макар, че са по-скъпи като инвестиция, икономиите на вода, канализация и сметки за комунални услуги ще компенсират разликата за определен период от време.

Прекъсвачи на веригата за заземяване

Прекъсвачите на веригата за заземяване  се използват в домовете около местата, на които има вода като кухни, бани, мазета, дворове и градини. Добавянето им е евтино допълнение и прави жилището ви да изглежда актуално, модерно и по-скъпо.

Таванско допълнение за увеличаване на пространството

Когато търсите начини за подобряване и повишаване на стойността при продажба на имоти, помислете върху тази идея: може да се сдобиете с допълнителна спалня и баня, без реално да добавяте помещения към вашия дом. Използвайте максимално таванското помещение и го преустройте в подходящо за живеене място. Ако вашият дом е малък, да кажем къща с две спални, той ще бъде по-привлекателен за продан, ако се води с четири спални в добавка, нали?

Как да актуализирате облика на стаята с малко средства

Имоти

Независимо дали ремоделирате за себе си или за да се подготвите за продажба на имоти, има някои прости, но ефективни начини да внесете нов живот в дома си с помощта на няколко евтини съвети за подобряване на вашите електрически уреди, като започнете от ключовете за осветлението.

Дръжките на вратите и състоянието на самите интериорни врати също може да окаже влияние върху общата цена на жилището, ако обмисляте да  продавате дома си.

Нещата, които изискват основни ремонтни дейности също спадат в тази група. Спуканите или счупени прозорци, плочки, стени и тавани са сред нещата, които намалят цената на имота.

Автор: Габриела Тодорова