Легло с перфектно изпънат като в хотелска стая долен чаршаф изглежда много добре, но също така е и удобно за ползване. Спални легла с разхвърляни чаршафи често оставят почиващите върху тях да спят директно върху матрака, докато някъде от другата страна на леглото голяма част от постелята се намира върху пода.

Изкуството със скосеното подвиване на долния чаршаф ще направи всяко легло с матрак да изглежда като спалня в 5-звезден хотел. Начинът на поставяне на скосен чаршаф за легло е много лесен, но определено прави спалнята да изглежда по-уютна и приветлива. Независимо дали ще използвате метода за долния чаршаф или за красивата покривка за легло, резултатът винаги ще бъде един и същ, и винаги - задоволителен.

Ето как да оправяте своето спално легло по този начин само в няколко лесни стъпки:

как да си оправим леглото

  • Започнете да оправяте чаршафа си както обикновено. Краят на чаршафа насочете както обикновено за подпъхване под матрака.

оправяне на легло 

  • Вземете в ръка долния ръб на чаршафа, надвесен над едната страна на леглото. Като държите тъканта на няколко сантиметра от ъгъла, дръпнете  и извийте леко под ъгъл, за да се затегне  и да се обвие около ръба на леглото.
  • Придържайки в това положение с едната ръка, с другата хванете горната част на чаршафа така, че тъканта да формира "триъгълник".

опънати чаршафи

  • Нека горната част да се върне на леглото и да остане там. Тъканта, увита около ъгъла на матрака, трябва да остане завита. Тайната,  да  получите стегнат и добре постлан чаршаф, е да поставите долната част на триъгълника първо под матрака. Получава се неща като опаковане на подарък - но много удобен подарък за леглото.

оправено лелго с чаршафи

  • След като едната част е подпъхната под матрака, остана да оправите и горната  част на триъгълника  и да я пъхнете под матрака. Това помага да се фиксира  долната част на тъканта на място и да се поддържа края на чаршафа опакован плътно през цялата нощ. Продължете да подпъхвате свободния ръб чак до таблата и след това повторете процеса от другата страна на леглото си.

С този лесен начин за подвиване скосено спалното ви бельо винаги ще бъде там, където искате.

Приятни сънища!

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева