Този класически интериор в светло бежово и зелено може да внесе цвят и дързост дори и в най-тъмния и скучен дом. Всеки, който предпочита да живее живота си в цветове, които съчетават настроение, свежест и уют, примесени с нотки на класическо очарование, ще хареса тази ярко дръзка комбинация.

 

Класически интериор бежово

Представяме ви един от онези уникални домове, които служат за вдъхновение на останалите. Тази недвижима собственост е притежание на професионално занимаващата се с интериор дизайн Хейли Франсис. Намира се в мрачния Сиатъл, а обитателката му съзнателно е избрала за него ярки цветове, които да освежат честите монохромно сиви дни в Тихоокеанския северозапад. Обзавеждането отвътре е класическо, съответстващо на 92-годишната постройка, но специално подбраните мебели и цветови комбинации са допринесли за подобряване на дома по начин, по който да изглежда стилен и интригуващ.

Изборът на интериора е целял да направи щастлива своята обитателка, тъй като мрачните дни, особено през зимата, й действат много потискащо. Ето защо го е проектирала по начин, по който да изглежда цветно, но да се усеща вътре така, сякаш принадлежи на Сиатъл.

Бежово в интериора

Резултатът  е  модерен интериор на високо ниво в един класически изглеждащ дом, използващ красиви цветове и ръчно избрани мебели. След закупуването на къщата преди няколко години Франсис не е разполагала с огромен бюджет, за да извърши големи ремонти в нея. Трансформирала е заварения интериор в трите спални и банята, използвайки единствено боя и находчиви идеи за декор.

За кухнята, която изглежда дръзко отвътре с класически черно-бели, шахматно поставени плочки на пода, дизайнерката е получила вдъхновение от място, което се намира на хиляди километри от родния й град. Тя е избрала за основен цвят така нареченото "карибско зелено", което да комплиментира винтидж подовата настилка с яркия си нюанс, но без да се откроява твърде много. В допълнение към боята върху кухненските шкафове, Франсис е привлечена от цветни допълнения и уреди в ментов цвят, включително хладилници, тостери и миксери. Някой биха сметнали, че зеленото е твърде крещящо за кухнята, но не и тя.

Бежово и зелено в интериора

Самата Хейли споделя, че зеленото е любимият й цвят. В главната спалня също има зелени елементи с тропически привкус под формата на тапети с палмови листа. Когато тя ги вижда върху една стена в хотел "Бевърли Хилс" преди години вече знае, че след време ще намери място за тях в дома си, тъй като се влюбва от пръв поглед в този принт. По-късно ги вижда и в един ресторант в Сиатъл, а след това и да се продават онлайн. Тогава вече ги поръчва и поставя и върху стените на собствената си спалня. Според нея има нещо особено в избора на тапети, тъй като човек трябва да ги гледа много често, така че тя е искала да се увери, че ще има нещо, което с удоволствие да наблюдава в следващите десет години. А тези палми я карат да се чувства добре.

Интериор

Съседната спалня е превърната в нещо, което Франсис нарича "офис гардероб" - пространство, в което тя може да работи от дома, докато около нея има изложени на показ дрехи, аксесоари и обувки, като алтернативен вариант на това да бъдат прибрани зад затворените врати на някой гардероб или шкаф.

Обитателката на жилището е привлечена от интересните интериори. Споделя, че си е мечтала да има съблекалня, която обаче си е представяла малко разхвърляна, като самата себе си. Тази стая има двойна функционалност - от една страна в нея тя работи по проектите си от вкъщи, а от друга има на разположение лесен достъп до облеклото си.

Интериор бежово

Другите стаи са проектирани около внимателно подбрани мебели и акценти. Франсис боядисва хола си в бяло и подрежда  всичко около дивана в стил Луи, в който тя се влюбва. Той е в рамките на бюджета й, а освен това й предлага уютно място за работа.

Интериорен дизайн

Интериорът в трапезарията е смесица от старо и ново. Разполага със стол, предаден от бабата на Франсис, и голям дървен бар, който е принадлежал на майка й, преди да почине. Платът от един от столовете на покойната й майка пък е окачен на стената като стенопис.

 Интериор

Франсис обича да наблюдава реакциите на хората, когато за първи път стъпят в нейния дом. Според нея гостите й се чувстват щастливи, когато влязат в това място, предимно, защото живеят в сивия Сиатъл. В жилището й всичко е топло, ярко и гостоприемно, но без да изглежда тропическо. Всичките й приятели го харесват.

Дизайн

Автор: Габриела Тодорова