Домашните заключващи системи без ключ правят влизането много по-лесно и безопасно. Те използват цифрова клавиатура, биометрични данни или мобилен телефон, за да отключат и предоставят достъп. Предлагат се видове както с дръжки, така и с болтове, задействани чрез завъртане на копче, а не чрез пружинно действие.

Понякога системите за отключване на врата без ключ могат да се инсталират по-трудно, тъй като много от тях запазват ключов слот за авариен достъп.  Такива системи без ключ обикновено се търсят от лица, които предпочитат максимална защита срещу блъскане или повреда на ключалката. Някои системи за влизане без ключ се интегрират с общите системи за интелигентна домашна смарт автоматизация, за да осигурят високотехнологичен начин за отключване на вратата, предоставяне на достъп на посетителите и наблюдение на дейността им.

Някой от моделите заключващи системи за входни врати, които ще видите по-долу, осигуряват  надеждна сигурност на дома и са оценени от ANSI, с което печелят доверие за най-добрите домашни системи за безключово отключване. Без значение кой тип  ще изберете, можете да се насладите на удобството и лекотата, които следват от отключването на вратата, без използването на ключ. Вижте кои са най-добрите безключови модели, които могат да се купят тази година. Следвайки това ръководство за пазаруване няма как да направите грешен избор.

Заключващи системи

Schlage Z-Wave

Когато търсите безключов вход, в който има най-доброто от интелигентната домашна технология, Schlage Z-Wave Connect Camelot Touchscreen Deadbolt е най-добрият избор сред разнообразието от заключващи системи.

Връзката с популярната версия на Camelot Lock ви позволява да използвате системата с безключова заключалка при влизане и излизане от дома  в тандем  с Amazon Alexa или много от системите за домашна автоматизация на Z-Wave. Това означава, че можете да използвате гласови команди, за да отключите вратата или да я отключите от разстояние посредством интернет мрежата. В зависимост от вида система за домашна автоматизация, която искате да използвате за заключване (като Wink или SmartThings), ще трябва да закупите хъб. 

След като сте заключили мястото си и сте интегрирали устройството с вашата смарт система за дома, ще се насладите на свободата и гъвкавостта, с които ще можете да отключвате вратата отвсякъде, да предоставите кодове за достъп на домашни помощници или да отключите вратата за очаквани посетители. Тази ключалка получи и рейтинг ANSI клас I, най-високият рейтинг за домашна сигурност.

Заключващи системи

Schlage FE595 CAM 626 ACC Camelot с клавиатура за влизане с Flex-Lock и акцентни лостове

Ако търсите изпитана и проверена система за безключово отваряне може да се доверите на този модел. Тази популярна ключалка за употреба в домовете има проста клавиатура с цифри от нула до девет, плюс лост за отваряне на вратата, след като бъде предоставен достъп. Това, което отличава това устройство, е изключително дългият живот на батерията, както и опцията Flex-Lock.

С Flex-Lock можете да деактивирате функцията за автоматично заключване на системата, като завъртите копчето в посока към вътрешната страна на вратата във вертикално положение. Ако внасяте хранителни продукти, очаквате компания или имате деца, които често влизат и излизат, това може да бъде полезна функция за вас. Някои потребители обаче споменават, че може да бъде трудно да се каже дали системата е в режим на автоматично заключване, освен ако не се запомни какво означава хоризонталното спрямо вертикалното положение на копчето. За всекидневно използване от домашни потребители това не би трябвало да бъде твърде предизвикателно.

Клавиатурата Camelot ще запамети до 19 уникални кода за въвеждане и няма да позволи достъп с клавиши в случай на повреда на батерията или друга аварийна ситуация. Тази ключалка не е най-елегантната или най-стилната система за влизане без ключ на пазара, но е една от най-добре преглежданите и широко използвани.

 

Заключващи системи 

Kwikset 92640

Ако търсите евтин и семпъл модел входни системи, обърнете внимание на този. Той е много добър избор и е произведен от Kwikset - водеща компания в производството на оборудване и заключалки за врати. Kwikset 92640 се отличава с ниската си цена, но и с тънкия си профил и прост външен вид. Устройството автоматично се заключва след 10 до 99 секунди, в зависимост от предпочитанията на потребителя. Той се захранва от четири АА батерии и потребителите съобщават, че инсталирането му е лесно.

Този модел  позволява въвеждането само на шест уникални кода за отваряне на вратата, но предлага еднократен код за достъп, който може да бъде даден на посетителите. Броят на кодовете за влизане е ограничен в сравнение с много други системи за влизане без ключ, но все пак предлага достатъчно възможности за посрещане на нуждите за сигурност на повечето домакинства.

Заключващи системи

Ultraloq UL3 с пръстов отпечатък

Ако търсите заключващи системи за напреднали, която работи с използване на  биометрични данни, отговорът е Ultraloq UL3 Fingerprint и Touchscreen Keyless Lock. Тази футуристично изглеждаща система за влизане има обратима дръжка за лесен монтаж, плюс скрит резервен ключов слот.

Това, което прави тази заключваща система с пръстови отпечатъци да се откроява сред останалите е лъскавия й външен вид, дългия живот на батерията и възможността й за разширен достъп. Може да програмирате до 99 различни кода за достъп и 99 различни пръстови отпечатъка. Това ви дава възможност да дадете достъп до мястото си на толкова посетители, колкото желаете или да го ограничите само до вашето домакинство. Много потребители съобщават, че достъпът с пръстови отпечатъци е по-удобен, отколкото  набирането на цифрови кодове всеки път, когато се прибират вкъщи.

Има случаи, при които хората са имали затруднения да заключат входната си врата след неколкократно и последователно разчитане на отпечатъка им. Някои потребители са преодолели този проблем, като програмирали пръстовия си отпечатък няколко пъти под различни ъгли. Като цяло, Ultraloq UL3 Keyless Lock е чудесен избор за биометрична система за заключване без ключ.

Заключващи системи

Schlage Touch Camelot 

Ако сте загрижени за слабостта на сигурността, която идва с достъпа до клавиатурата за влизане, тогава напълно безключовата система  е начинът да се справите със страховете си. Най-добрата препоръка за заключващи системи без ключ е Schlage Touch Camelot Lock.

Тази система само за влизане няма ключалка, което означава, че тя няма как да бъде подредена от бъдещи крадци. Също така няма да позволи на нарушителите да получат достъп чрез отключване на ключалката, просто защото няма такава.

Устройството разчита на захранването на батерията и тъй като няма ключалка, то няма как да работи, ако батерията се изтощи. Въпреки това Schlage поставя аварийните контакти на акумулаторната батерия на външната страна на уреда. Така, ако по някакъв начин се загуби енергията, трябва просто да се задържи 9V батерия до контактите и устройството ще се включи - предоставяйки ви желания достъп. Подобно на много подобни брави, Touch Camelot Lock е надежден и солиден избор за влизане без ключ.

Заключващи системи

Clicker универсална система за гаражни врати

Ако търсите заключващи системи с които искате да получите достъп до вашия гараж без ключ, обърнете внимание на тази. The Clicker Universal Garage Entry Keypad е най-предпочитаният избор за влизане без ключ в гаража.

Семплата клавиатура разполага с плъзгащ се капак, който я предпазва от елементите и е напълно функционален. Този модел от Chamberlain се отличава със своята способност да се интегрира с повечето автоматични устройства за отваряне на гаражни врати, произведени от 1993 година насам.

Инсталацията е лесна, тъй като системата работи безжично с 9V батерия. Веднъж, след като я инсталирате, програмирайте свой персонален четирицифрен код и след това може да се наслаждавате на безключов достъп до гаража си. Това е удобно, когато искате да предоставите на децата или на посетителите си достъп до вашия дом през гаража, без да им е необходим ключ.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева