В миналото свещите са се ползвали от хората с чисто практическа цел - осветление, след откриването на електричеството обаче, нещата се променят коренно. Днес например, използваме свещи за декорация в дома, за настроение на масата, за тортата на рождения ден, дори и за релаксиане в банята. Няма как да се отрече, че свещите създават специална атмосфера в забързаното ни ежедневие.

Ще разгледаме как да използваме свещите като декорация в дома ни. Благодарение на красивите дизайни, които се използват за изработката свещи, освен на прекрасен аромат, можем да се насладим на красота и стил.

Как да декорираме дома със свещи

Какви свещи да изберем?

Защо е важно да сме информирани коагато става въпрос за восъка от който е направена свещта? Знаете, че при горенето на какъвто и да било материал се отделят газове и вещества във въздуха. Въпросът е до колко те са безвредни за нас. Точно поради тази причина е нужно да обръщате достатъчно внимание на съставките в свещите които купувате. 

Свещи от соев восък

Соевият восък е изцяло на растителна основа. Доказано е, че свещите направени с този восък горят по-дълго и не отделят вредни за здравето вещества във въздуха. Те са напълно безвредни при горене, не отстъпват по нищо на парафиновите, напротив дори са в пъти по-добри. Друг плюс при тях е, че са биоразградими и не замърсяват околната среда, времето на горене е по-дъгло. 

Свещи от парафинов восък

Парафинът се получава като остатъчен продукт при преработката на петрол. Американски учени доказаха, че при горенето на парафина се изпускат силно токсични и канцерогенни вещества като бензол и тулол. Препоъчваме ви да избягвате свещите с парафинов восък, ако искате да сте спокойни за здравето си. 

Свещи от пчелен восък

Свещи за дома

За разлика от парафиновия восък, пчелния восък е напълно безвреден и природосъобразен. Твърди се, че дори има свойството да пречиства въздуха като отделените вещества при горенето на пчелния восък се свързват със замърсителите във въздуха и ги неутрализират. Едиствения недостатък при пчелния восък е, че не е съвместим много с аромати и не се използва толкова в декорацията, колкото свещите от соев восък.

  • Препоръчваме ви винаги да четете етикетите на свещите, преди да ги купите.

Декориране на дома с ароматни свещи

Декориране със свещи

Използвайте свещите за подредбата на масичката ви за кафе. Създават уют и следващият път, в който пиете кафето си ще можете да му се насладите в още по-приятна обстановка.

Свещи

Подредете свещи до огледалото на тоалетката ви. Всеки път когато изпълнявате ежедневния си рутиал за красота ще бъдете допълнително вдъхновени за още по-красиви мигове.

Декориране със свещи

Свещите като декорация на холната маса. Вместо да се чудите каква да е поредната ваза за вашата маса, заложете на красива табла, в която да наредите любимите си декоративни свещи.

Декориране на дома с ароматни свещи

Комбинацията между стилна декоративна свещ и ваза с цветя е винаги добро решение, с което няма да сбъркате. Добавете и любимите си книги и списания отстрани за цялостна визия.

свещи

Любима комбинация на много хора е чудесно вино, интересно четиво и прекрасна ароматна свещ. И как няма да е, тази комбинация може да се конкурира съвсем спокойно с някоя от SPA процедурите за релаксиране.

Луксозни свещи

Книгите и свещите вървят ръка за ръка.  

Ефектът на ароматните свещи върху тялото

Не можем да си го обясним, но дори мисълта за горящото пламъче на запалената свещ ни успокоява и балансира. Обичаме свещите, те сякаш ни пренасят във вълшебен свят на чудеса и мистика. Запалената свещ релаксира сетивата, повлиява на емоционалното ни състояние и ни кара да бъдем осъзнати за настоящия момент. Съзнанието ни се съсредоточава в горенето на пламъка и негативните мисли се разсейват от ума. 

Ароматерапия със свещи у дома

Ароматерапията се използва от векове. Знаем че при SPA процедури и масажи винаги присъстват запалени ароматни свещи. Това не е случайно, тъй като сетивата ни се хармонизират, а тялото и ума ни отпочиват от среса и ежедневието. 

Не пренебрегвайте ефекта на свещите у дома. Създайте си атмосфера, в която да се чувствате отпочинали и заредени с хубава енергия.

Ето няколко примера, за това как можете да превърнете всяко място във вашето SPA кътче:

Декоративни свещи за банята

Свещи за банята

Свещи декориране

Sveshti

Декоративни свещи за спалнята

 Декоративни свещи за спалня

Ароматни свещи за дома

Ароматни свещи спалня

Декоративни свещи за подарък 

 Няма да сбъркате ако подарите красива и луксозна свещ на жена! Тя със сигурност ще я оцени, а когато става въпрос за господата - там трябва да знаете със сигурност, че той е почитател на стилните декоративни свещи. На пазара вече се предлагат и подаръчни комплекти с декоративни ароматни свещи и аксесоари към тях. Това е гаантирано оригинален подарък! 

 Свещи за подарък

Източник снимки: pinterest.com

Автор: Виктория Радева