Тази къща на дърво изглежда като онези магически и уникални домове от приказките. Макар, че убежището в малка дървена къща да е мечтата на всяко малко дете, тази постройка е реализирана от един напълно пораснал възрастен, който си мечтаел да спи под звездното небе.

Собственикът на къщичката на дървото Питър Бахут споделя, че всъщност проектът му не е включвал построяване на точно такава къща на дърво и самата тя е резултат от случайно съвпадение на обстоятелства. Според него нещата просто са се случили, след като забелязал седем дървета, които били израснали така, че се подреждали точно там, където трябвало да бъдат. Ето интересната му история, която довела до изграждането на тази изключително очарователна постройка.

Къща на дърво

Идеята

Бахут, който по професия е художник и фотограф, се е преместил да живее в Атланта, Джорджия преди около две десетилетия и си купил къща с няколко неразработени декара в съседство. Купчината дървета на свободната земя и разходките там го накарали да си спомни за безгрижните си дни в детството и за времето, когато той би избягал в малката си дървена къщичка, когато имал нужда от уединение. Макар в гората да имало само дървета и храсти, именно там той научил значението на термина суверенитет. Това било неговото място. От тук нещата започнали да се подреждат едно след друго, за да стигнат до този възхитителен резултат.

Къща на дърво

Началото

Когато негов съсед изхвърлил един античен прозорец от 24 панела, Бахут го намерил за толкова красив и уникален, че го грабнал и започнал да търси подобни на него парчета в местните винтидж магазини. Този прозорец отворил един нов свят на възможности за него и той започнал да мечтае за пресъздаване на детското си светилище, но направено по подходящ за възрастен начин.

Къща на дърво

Не след дълго, той  построил къща на дървото с помощта на окачени конструкции, всяка от които е свързана с мрежа от въжени мостове. Постройката съдържа три стаи, закотвени от 165-годишен южен бор.

 Къща на дърво

Спалното помещение

В спалното помещение има легло на колела, което му позволява да се мести и да спи под звездите през лятото или да се чувства уютно вътре през зимните месеци. През това време на годината обича да живее сред светулките или да заспива от звука на совите, накацали по дърветата в гората.

Къща на дърво

Спомени от детството

Бахут разказва, че когато бил дете, имал палатка в задния двор на къщата си. Много обичал да стои там, а когато спял вътре се чувствал много добре и наистина отпуснат. Сънят му бил спокоен и дълбок, а когато се събудел на сутринта, птиците му изглеждали страхотни.

Къща на дърво

Ретро

Той избрал ретро обзавеждане за къщата на дървото, добавил огледален скрин и топло блещукащи светлини за повече приказност в обстановката както вътре, така и навън.

 Къща на дърво

Красиви прозорци

Прекарал шест месеца в събиране на прозорци, за да завърши укреплението си в гората. Той спасил един от прозорците в един стар склад в Сиракуза, Ню Йорк, омагьосан от образа на големи пеперудени крила, притиснати в прозореца.

Къща на дърво

Дневната стая

Дневната стая, която е обзаведена с меки мебели и украсена с антични щрихи, има балкон с изглед към близките гори. Там има достатъчно място за среща с приятели и удобно меко кресло за четене на книги. Естествената светлина навлиза от всички страни - отгоре от открития покрив  и отстрани от големите прозорци и от остъклените врати.

Къща на дърво

Живот сред дърветата

Една външна палуба изгражда третата по-висока конструкция. В сумрачната гора проблясващите като светулки малки лампи, които светят с топла светлина, обграждат цялата конструкция и я правят да изглежда магична.

Идеята за живот сред дърветата е завладявала въображението на собствениците на жилища в много държави по света. Днешните къщи на дърво могат да се видят във всички форми и размери, вариращи от затворени в луксозни домове до остъклени конструкции с приказни врати.

Къща на дърво

Повечето хора, които посещават мястото за отдих на Бахут в Атланта, го намират за убежище в един град с почти половин милион души население. За тях то е възможен начин да се върнат в детството си, когато могат да избягат от истинския свят, като се скрият над всичко това, на няколко крачки над земята.

Автор: Габриела Тодорова

Редактор: Виктория Радева