Дървенитe шкафове за баня са поредното доказателство за това, че дървеният материал никога не излиза от мода. Този класически строителен материал може да бъде подходящ за всички стилове и предпочитания. Вписва се както в рустик и традиционните, така и в модерните бани, независимо дали са големи и малки, стари или нови.

Дървените модели шкаф за баня с мивка се предлагат в разнообразие от стилове, големини и цени. От луксозни, през екзотични до по-семпли и обикновени, всеки може да намери подходящ шкаф мивка за баня за своя дом. Погледнете тези няколко идеи за дизайн, в които се вижда защо именно  направеният от дърво шкаф за мивка е издържал теста на времето:

Дървен шкаф за баня 

Дървени шкафове за баня с мивки: класически и изящни

Тази традиционна баня включва шкаф за мивка от тъмно дърво с изящни резби, които контрастират с неутралните, пясъчни цветове на стените и подовите настилки. Големите шкафове за баня като този,  изработен от кестен и покрит с плот от гранитогрес, със сигурност ще се впишат във всяко мокро помещение в подобен стил.

Шкаф за баня

Баня в рустик стил с дървен шкаф за мивка

Мебелите от дървен материал могат да изглеждат красиво дори и след много години употреба. Вероятно това е причината в рустик баните да се предпочита използването на дървени шкафове.  Остарялата дървесина  добавя характер и красота на всяка баня, решена в селски или фермерски стил. Покрит с тъмен гранит, този шкаф с мивка за баня отеква като продължение на дървените греди и рамката на вратата навсякъде в банята.

Баня - шкафове

Модулна двойка шкафове за баня

Тази светла баня в индустриален стил се отличава с модулна дървена двойка шкафове, оцветени в кафяво-неутрален нюанс и покрити с бял плот. Този чист и модерен профил на този шкаф се вписва точно със заоблените огледала и изложените светлинни крушки. Стената в пясъчни цветове допълва леко по-тъмния дървен нюанс на шкафа.

Шкаф за банята

Нискобюджетни  идеи за банята с малки размери

Стилът е от съществено значение, когато става въпрос за дизайн на баня. Изборът на мивки за баня с шкаф може да се окаже решителен за това дали ще се постигне успех или  по-скоро провал от решението. В тази баня мястото за мивката е ограничено, което прави избора на тъмно кафяв шкаф от дървесина  още по-зашеметяващ, тъй като той контрастира с белотата на всичко останало.

Идеи за шкаф в банята

Шкаф за баня с двойни мивки

Въздействието от декора в банята може да се удвои с двоен шкаф с мивки. Този дървен шкаф в меко сиво с мраморен плот се вписва прекрасно в селския стил на къщата.

Шкаф в банята

Съвременна мивка с шкаф за баня от дърво

"Висящите" шкафове, които не се опират в пода са много подходящи за отваряне на малките бани. Свободното място, което остава на пода под тях, кара стаята да изглежда осезаемо по-голяма, отколкото всъщност е. В тази баня остарялата дървесина контрастира с чистата бяла тема на помещението. Тя добавя топли щрихи и естествен материал в едно съвременно пространство.

Шкаф с мивка за баня

Понякога дървените шкафове се нуждаят от малко повече цвят. Най-чудесното в тази баня определено е шкафа с винтидж мивката под формата на огромна купа, която се отличава доста. Мебелите сами по себе си предлагат много добро качество. Това е невероятна инвестиция, която ще помогне на всеки да се открои пред останалите.

Шкаф в рустик стил

Идея за баня в рустик стил - антично винтидж дърво

Дървеният шкаф тук е обработен така, че да има по-рустик и ретро външен вид, включително метала върху дръжките на вратите. Контрастът с гладкия чист плот  дава на рустик шкафа сложен външен вид. Металът на кранчето също придава добър контраст на банята, особено с огледалната рамка. Цветето на плота придава деликатност, внасяйки живот и природа в стаята.

 Дървен шкаф с мивка

Малка баня с дървен шкаф с мивка за баня

Сръчните ентусиасти могат да видят възможност за следващия си направи си сам проект. Този старинен скрин е намерил своето ново предназначение и е превърнат в красива и стилна мебел за банята. Всеки би могъл да се сдобие с подобна уникална вещ, стига да знае как да инсталира мивката и кранчето, както и да се погрижи за покритието и да го направи устойчиво на влага.

Автор: Габриела Тодорова